Έκτος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Χάγης ο Παύλος Κοντίδης

Στην έκτη θέση της γενικής κατάταξης (128β.) τερμάτισε τελικά ο Παύλος Κοντίδης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας, το οποίο διεξάχθηκε στη Χάγη της Ολλανδίας και μέσω του οποίου εξασφάλισε την πέμπτη συμμετοχή του σε Ολυμπιακούς Αγώνες ενόψει της Ολυμπιάδας «Παρίσι 2024».

Ο Κύπριος ιστιοπλόος, στην κούρσα των μεταλλίων της κλάσης σκαφών Laser, ήταν έβδομος, με τον Ιταλό Lorenzo Chiavarini να τερματίζει τρίτος με αποτέλεσμα να ξεπεράσει τον Κοντίδη στη γενική κατάταξη με διαφορά τριών βαθμών ποινής (125β.).

Νικητής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ήταν ο Χρυσός Ολυμπιονίκης του «Τόκυο 2020», Μatt Wearn (83β.). Ο Αυστραλός ήταν έκτος στην κούρσα μεταλλίων, έχοντας όμως ξεκαθαρίσει το Χρυσό μετάλλιο από την ολοκλήρωση των τελικών ιστιοδρομιών.

Το Αργυρό πήγε στον Βρετανό Michael Beckett (96β.) ο οποίος τερμάτισε δεύτερος στην κούρσα μεταλλίων, αφήνοντας πέμπτο τον Νεοζηλανδό George Gautrey (101β.) που τελικά οπισθοχώρησε στην τρίτη θέση της γενικής κατάταξης και πήρε το Χάλκινο. Την τέταρτη θέση κράτησε ο Γάλλος Jean Baptiste Bernaz (113β.), κερδίζοντας μάλιστα την κούρσα μεταλλίων.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας ήταν η τελευταία μεγάλη διοργάνωση της χρονιάς για τον Παύλο Κοντίδη. Εντός του 2023 εμπλούτισε την πλούσια συλλογή του με τρία χάλκινα, ανεβαίνοντας στο τρίτο σκαλοπάτι του βάθρου στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Laser (Ανδόρα Ιταλίας), στο Παγκόσμιο Κύπελλο (Ιέρς) και στο Test Event των Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024», ενώ ήταν τέταρτος στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Μαγιόρκας.

Τον Κοντίδη στηρίζει διαχρονικά η ΟΠΑΠ Κύπρου ως μεγάλος χορηγός ενώ μεγάλος χορηγός είναι και η Finstella. Τον χορηγούν το Υφυπουργείο Τουρισμού, το Ίδρυμα Λεβέντη και η Πετρολίνα. Υποστηρικτές είναι η easyBoat.com, το Stelios Philanthropic Foundation, η Alassia NewShips Management, η Quadcode και η VITA Construction.