Έκτος στο Παγκόσμιο Κύπελλο στο Trofeo

Στην πέμπτη θέση ολοκλήρωσε το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 ο Παύλος Κοντίδης καθώς ήταν δεύτερος στη σημερινή κούρσα μεταλλίων και έκανε άλμα από την ένατη θέση που βρισκόταν την Παρασκευή (08/4). Ήταν το υψηλότερο πλασάρισμα του Κοντίδη σε Παγκόσμιο Κύπελλο μετά τη νίκη του το 2019 στην Enoshima.

Το Trofeo Princesa Sofia κέρδισε ο Πρωταθλητής Ευρώπης Michael Beckett που τον περασμένο Δεκέμβριο είχε προετοιμαστεί στην Κύπρο. Δεύτερος ήταν ο Χρυσός Ολυμπιονίκης του «Τόκυο 2020» Matt Wearn και τρίτος ο Γερμανός Buhl.

«Ήταν αρκετά δύσκολος αγώνας, τόσο λόγω καιρικών συνθηκών που ήταν ιδιαίτερα απαιτητικές σωματικά όσο και λόγω του ανταγωνισμού. Ξεκίνησα πολύ δυνατά στα προκριματικά. Στα τελικά δεν πήγα τόσο καλά, αλλά για να είμαι ειλικρινής είχα αρκετή κούραση από τις πρώτες ημέρες» δηλώνει ο Κοντίδης και εξηγεί: «τα πόδια μου δεν είναι έτοιμα για έξι συνεχόμενες μέρες αγώνα ειδικά με τις συνθήκες που επικρατούσαν εδώ, που είναι και πρωτόγνωρο να έχουμε έξι μέρες με τόσο ισχυρούς ανέμους. Συνήθως έχουμε κάποιες μέρες με μπουνάτσα που μπορεί να είναι και οι περισσότερες».

Συνεχίζοντας ο Κύπριος Ολυμπιονίκης αναφέρει: «είμαι πολύ χαρούμενος που διαπίστωσα ότι βρίσκομαι σε πολύ καλή κατάσταση. Η απουσία του προπονητή μας έπαιξε ρόλο. Ήταν θετικός στον κορωνοϊό και δεν μας ακολούθησε στη Μαγιόρκα. Η παρουσία του θα ήταν πλεονέκτημα. Όμως, η έκτη θέση είναι ένα καλό ξεκίνημα για τη χρονιά».

Στα τέλη Απριλίου ακολουθεί το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Hyeres πριν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Μεξικό τον Μάιο, που είναι ο μεγάλος στόχος της χρονιάς.

Για το 2022 τον Παύλο Κοντίδη στηρίζουν η ΟΠΑΠ Κύπρου και η RCB Bank ως μεγάλοι χορηγοί, τον χορηγούν η Πετρολίνα και το Λεβέντειο Ίδρυμα και τον υποστηρίζουν η Vita Construction, το Stelios Foundation και η Easy Family of Brands.