Έχασε το μετάλλιο στο φώτο φίνις

Άγγιξε το αργυρό αλλά έχασε και το χάλκινο ο Παύλος Κοντίδης στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Μαγιόρκα, το 52o Trofeo Prinseca Sofia. Ο Κοντίδης τερμάτισε στην κούρσα μεταλλίων μαζί με τον Βρετανό Hanson. Αν και αρχικά είχε δοθεί μπροστά ο Κοντίδης, αποτέλεσμα που του έδινε το αργυρό, εντούτοις, κατόπιν ανάλυσης δόθηκε ότι η βάρκα του Βρετανού πέρασε τη γραμμή ελάχιστα μπροστά από του Κύπριου Ολυμπιονίκη, με αποτέλεσμα ο Hanson να καταταγεί πέμπτος και ο Παύλος έκτος. Ο Κοντίδης αρχικά ήταν όγδοος στην κούρσα μεταλλίων, ανέβαινε σταδιακά και στο νήμα έπιασε την πέμπτη θέση. Για λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο δεν πρόλαβε να κόψει πέμπτος το νήμα.

Με την έκτη θέση ο Κοντίδης έπεσε τέταρτος με 73β, όσους και ο Stipanovic που ανέβηκε τρίτος καθότι τερμάτισε πιο ψηλά στην κούρσα μεταλλίων, ενώ με 72β ο Νεοζηλανδός Guatrey ανέβηκε στο αργυρό κερδίζοντας την κούρσα μεταλλίων. Πέμπτος έμεινε ο Νεοζηλανδός Saunders που ήταν δεύτερος την Παρασκευή (07/4) και έκτος ο Hanson.

Μια θέση στην κούρσα μεταλλίων, έκρινε όχι ένα αλλά δύο μετάλλια!

Εάν τερμάτιζε πέμπτος, ο Κοντίδης θα έπαιρνε το αργυρό, διευρύνοντας ένα σερί που τον θέλει στο βάθρο σε όλους του τους αγώνες τον τελευταίο χρόνο. Η τελευταίο φορά που είχε μείνει εκτός βάθρου ήταν στο περσινό Trofeo Prinseca Sofia όπου ήταν έκτος.

Δυστυχώς όμως, αντί το ρεκόρ μεταλλίων, διευρύνθηκε η παράδοση που τον θέλει εκτός βάθρου στη συγκεκριμένη διοργάνωση αφού δεν έχει κερδίσει ποτέ μετάλλιο στο Trofeo Prinseca Sofia.