Ανάδειξη ως Man Of The Year

Σημαντικές τοποθετήσεις από τον Παύλο Κοντίδη κατά την βράβευση του ως Man Of The Year, σε μια τελετή που τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης.

Ως εφαλτήριο για το άκρως επιτυχημένο 2017 θεωρεί ο Παύλος Κοντίδης την έβδομη θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Rio 2016, όπως σημείωσε μιλώντας αμέσως μετά τη βράβευσή του ως Man Of The Year 2017 στα βραβεία του περιοδικού ΜΑΝ και της «Καθημερινής». Ο Κύπριος Ολυμπιονίκης σημείωσε πως «η έβδομη θέση στο Rio 2016 ήταν μια πολύ καλή θέση, όμως στόχος μου ήταν ένα μετάλλιο. Στη ζωή όμως δεν έρχονται πάντα τα πράγματα όπως τα θέλουμε. Ήταν ένα ανεπιθύμητο αποτέλεσμα. Αλλά αποτυχημένος είναι μόνο αυτός που σταματά να προσπαθεί. Το ανεπιθύμητο αποτέλεσμα είναι αυτό που με πείσμωσε και είμαι εδώ μαζί σας» εξήγησε ο Κοντίδης, που απέσπασε το συγκεκριμένο βραβείο για δεύτερη φορά – η πρώτη ήταν το 2012 μετά το αργυρό Ολυμπιακό μετάλλιο στο Λονδίνο.

Το 2017 ο Ιστιοπλόος του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού κέρδισε το ιστορικό Παγκόσμιο Κύπελλο του Hyeres και στέφθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του Παγκόσμιος Πρωταθλητής, στο Σπλιτ, κάτι που τον έφερε πρώτη φορά στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης σκαφών τύπου Laser, σφραγίζοντας με τον τρόπο αυτό την καλύτερη σεζόν της καριέρας του.

Την τελετή τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης. Απονέμοντας το βραβείο του Man Of The Year ο κ. Νίκος Αναστασιάδης έπλεξε το εγκώμιο του Παύλου Κοντίδη, αναφέροντας πως «έφτασε στην κορυφή και με συνέπεια παραμένει εκεί, γιατί δεν αναπαύτηκε στις δάφνες του. Κάθε νέα μέρα είναι και μια νέα προσπάθεια, κάθε νέο σκαλοπάτι είναι ένα νέο βήμα για να ανέβει ακόμη πιο ψηλά». Ο εξοχότατος Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι ο Κοντίδης κάνει την Κύπρο περήφανη και αποτελεί την απόδειξη πως ακόμη και μόνος του κανείς, μπορεί να φτάσει στην κορυφή, ενώ τον χαρακτήρισε «παράδειγμα προς μίμηση και φάρο έμπνευσης που έχει ανάγκη η Κύπρος».

Τα θεσμοθετημένα βραβεία του περιοδικού ΜΑΝ και της εφημερίδας «Καθημερινής», που εκδίδονται από τον Όμιλο SPP Media, απονέμονται ανελλιπώς από το 2001 στους άντρες οι οποίοι έχουν ξεχωρίσει με τις δράσεις και τα επιτεύγματα τους, προσφέροντας νέους δρόμους και προκαλούν συγκίνηση και περηφάνια, αλλά και έμπνευση για όσους παρακολουθούν την πορεία τους. Στο χαιρετισμό του κατά τη 17η τελετή απονομής των βραβείων Man Of The Year 2017 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε πως «τα βραβεία Man of the Year είναι τα αντίστοιχα ακαδημαϊκά βραβεία άλλων χωρών».

Στον Παύλο Κοντίδη απονεμήθηκε και το βραβείο του Αθλητή της Χρονιάς.