Ανέβηκε δεύτερος στην παγκόσμια κατάταξη ο Παύλος Κοντίδης

Στα ψηλά της Παγκόσμιας Κατάταξης των σκαφών τύπου Laser διατηρείται ο Παύλος Κοντίδης, ο οποίος σύμφωνα με τη νέα ανακοίνωση είναι στο δεύτερο σκαλοπάτι, βελτιώνοντας μάλιστα τη θέση του σε σχέση με την κατάταξη που είχε δοθεί τέλη Ιουνίου και τον έδειχνε στην 3η θέση.

Αυτή είναι η τέταρτη σερί ανακοίνωση για την Παγκόσμια Κατάταξη που βρίσκει τον Κύπριο ιστιοπλόο στην πρώτη τριάδα. Η αρχή είχε γίνει τον περασμένο Απρίλιο, όταν ανέβηκε για τέταρτη φορά στην καριέρα του στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης και εκ τότε εξακολουθεί να φιγουράρει εντός των τριών πρώτων θέσεων.

Ο Κύπριος Αργυρός Ολυμπιονίκης του «Λονδίνο 2012», με 882 βαθμούς, ακολουθεί τον Ολλανδό Duko Bos, o οποίος βρίσκεται από τον Ιούνιο στην κορυφή, έχοντας αυτή τη στιγμή 906 βαθμούς. Την πρώτη τετράδα της παγκόσμιας κατάταξης κλείνουν ο Βρετανός Michael Beckett (869β.) και ο Γάλλος Jean Baptiste Bernaz (863β.).

Η διατήρηση του Κοντίδη στην ελίτ της κατηγορίας των σκαφών τύπου Laser δεν είναι καθόλου τυχαία, αφού επιτυγχάνεται βάση των συνεχόμενων θετικών αποτελεσμάτων. Μέσα στο 2023 ο ιστιοπλόος του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού πέρασε στο λαιμό του τρία χάλκινα, τα οποία κατέκτησε στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Hyeres και στο Test Event των Ολυμπιακών Αγώνων.

Επιπλέον, στις λεπτομέρειες έχασε ένα μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Μαγιόρκας, διοργάνωση στην οποία κατετάγη τέταρτος, ενώ ήταν έκτος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας της Χάγης, όπου ο Χρυσός Παγκόσμιος Πρωταθλητής το 2017 και το 2018 εξασφάλισε τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024». Αυτή θα είναι η πέμπτη Ολυμπιάδα στην καριέρα του Πρωταθλητή Ευρώπης το 2018 και το 2022.

Τον Κοντίδη στηρίζει διαχρονικά η ΟΠΑΠ Κύπρου ως μεγάλος χορηγός ενώ μεγάλος χορηγός είναι και η Finstella. Τον χορηγούν το Υφυπουργείο Τουρισμού, το Ίδρυμα Λεβέντη και η Πετρολίνα. Υποστηρικτές είναι η easyBoat.com, το Stelios Philanthropic Foundation, η Alassia NewShips Management, η Quadcode και η VITA Construction.