Αποχαιρετάει το 2023 με ακόμη ένα Χρυσό μετάλλιο ο Παύλος Κοντίδης

Με τον τρόπο που ο ίδιος ξέρει καλύτερα αποχαιρετάει το 2023 ο Παύλος Κοντίδης, κατακτώντας δηλαδή ένα μετάλλιο και μάλιστα Χρυσό! Ο Κύπριος ιστιοπλόος πήρε την πρώτη θέση στην International Regatta Playa Blanca, που έγινε στο πλαίσιο του δεύτερου σκέλους της προετοιμασίας του στη Λανζαρότε.

O Παγκόσμιος Πρωταθλητής το 2017 και το 2018, ολοκλήρωσε την προσπάθειά του με 30 βαθμούς ποινής, αφήνοντας πίσω του τον Ούγγρο J. Vadnai και τον Ιρλανδό F. Lynch, που είχαν από 50β., ενώ τέταρτος τερμάτισε ο Κροάτης Τ. Stipanovic (57β.) ο οποίος ανήκει στην ίδια προπονητική ομάδα με τον Παύλο Κοντίδη.

Ο 34χρονος ιστιοπλόος, με εξαίρεση μία κούρσα η οποία διαγράφηκε (15ος), στις υπόλοιπες δεν τερμάτισε κάτω από την πέμπτη θέση. Κέρδισε τρεις ιστιοδρομίες συμπεριλαμβανομένης και της κούρσας μεταλλίων, ήρθε τρεις φορές δεύτερος, σε μία ήταν τρίτος, σε τρεις τέταρτος και σε μία πέμπτος.

«Είμαι πολύ ικανοποιημένος από τη δουλειά που βγήκε, είχα δοκιμάσει κάποια αλλαγή με τα πανιά μου και έβγαλα κάποια πολύ καλά συμπεράσματα» δηλώνει ο Κύπριος Αργυρός Ολυμπιονίκης του «Λονδίνο 2012» και συμπληρώνει «Το σώμα είναι σε πολύ καλή κατάσταση και είμαι πολύ χαρούμενος που κατάφερα να κερδίσω τον τελευταίο αγώνα της χρονιάς, για να κλείσει ένα πολύ πετυχημένο 2023 με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Αυτό είναι το δεύτερο μετάλλιο που κατακτάει ο Παύλος Κοντίδης στο νησί των Κανάριων Νήσων, καθώς τον περασμένο Νοέμβριο, στην πρώτη του επίσκεψη για προετοιμασία στην συγκεκριμένη τοποθεσία, είχε κερδίσει την τρίτη θέση σε Coach Regatta.

«Τα δυο καμπ στην Λανζαρότε πήγαν αρκετά καλά. Στο πρώτο ήταν συνδυασμός ιστιοπλοΐας και ξηρής προπόνησης, αφού είχαμε μέτριους προς πιο λίγους άνεμους κατά μέσο όρο και κάποιες μέρες ήταν πιο δυνατοί. Στο δεύτερο καμπ του Δεκέμβρη, που ήταν και πιο μεγάλο, συγκεντρωθήκαμε παραπάνω στην ιστιοπλοΐα, περισσότερες ώρες στη θάλασσα, μιας και ήταν πιο δυνατός ο άνεμος και έτσι μπορούσαμε να κουράσουμε το σώμα μας αρκετά και να δουλέψουμε στο τεχνικό κομμάτι» ανάφερε ο ιστιοπλόος του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού.

Οι αγώνες στη Λανζαρότε ήταν μια μίνι προετοιμασία για τον Πρωταθλητή Ευρώπης 2018 και 2022 ενόψει της πρώτης μεγάλης υποχρέωσης το 2024, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Αυστραλία. Οι κούρσες στην Αδελαΐδα θα ξεκινήσουν στις 26 Ιανουαρίου. Ο Παύλος Κοντίδης θα περάσει τις εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στην Κύπρο, όπου παράλληλα θα προπονείται σε πιο χαλαρούς ρυθμούς και στις 10 Ιανουαρίου θα αναχωρήσει για την Αυστραλία.

Το 2023 υπήρξε μια πολύ πετυχημένη χρονιά για τον Κοντίδη που κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Hyeres και το Test Event των Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024» στη Μασσαλία, ενώ ήταν τέταρτος στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Μαγιόρκα και έκτος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Τον Κοντίδη στηρίζει διαχρονικά η ΟΠΑΠ Κύπρου ως μεγάλος χορηγός ενώ μεγάλος χορηγός είναι και η Finstella. Τον χορηγούν το Υφυπουργείο Τουρισμού, το Ίδρυμα Λεβέντη και η Πετρολίνα. Υποστηρικτές είναι η easyBoat.com, το Stelios Philanthropic Foundation, η Alassia NewShips Management, η Quadcode και η VITA Construction.