Για πέμπτη φορά Αθλητής της Χρονιάς στην Κύπρο ο Παύλος Κοντίδης

Έγινε ο αθλητής που έχει τιμηθεί με το βραβείο Αθλητής της Χρονιάς περισσότερες φορές από κάθε άλλο, στην ιστορία των θεσμοθετημένων Ετήσιων Βραβεύσεων της Ένωσης Αθλητικογράφων Κύπρου.

Για πέμπτη φορά τα τελευταία έξι χρόνια απονεμήθηκε στον Παύλο Κοντίδη το βραβείο του Αθλητή της Χρονιάς στις ετήσιες βραβεύσεις της Ένωσης Αθλητικογράφων Κύπρου που έλαβαν χώρα το βράδυ της Τρίτης (09/01). Πρόκειται για τα σημαντικότερα αθλητικά βραβεία στην Κύπρο. Ένας θεσμός που ξεκίνησε από το 1973 και στον οποίο ψηφίζουν οι αθλητικοί συντάκτες.

Την τελετή τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος παρέδωσε στον Κοντίδη την τιμητική διάκριση. Παρόντες ήταν επίσης πολιτικοί, πολιτειακοί και αθλητικοί αξιωματούχοι, ενώ παρευρέθηκε σύσσωμη η αθλητική οικογένεια της Κύπρου.

Με τη βράβευση για το 2017 ο Παύλος Κοντίδης έγινε ο πρώτος αθλητής στην ιστορία των Ετήσιων Βραβεύσεων της ΕΑΚ που αναδεικνύεται πέντε φορές Αθλητής της Χρονιάς.

«Δικαίωση για όλο το τιμ»

«Η πέμπτη βράβευση με τον τίτλο του Αθλητή της Χρονιάς αποτυπώνει τη σταθερότητα στην απόδοσή μου και αποδεικνύει πως το Αργυρό Ολυμπιακό μετάλλιο του 2012 δεν ήρθε τυχαία. Αποτελεί επίσης αναγνώριση των κόπων και των επιτυχιών διαχρονικά» σημειώνει ο 27χρονος ιστιοπλόος και προσθέτει: «αποτελεί δικαίωση για τη δουλειά που κάνει όλη η προπονητική ομάδα και η οποία θα συνεχιστεί».

Μεγάλος στόχος του Κοντίδη για το 2018 είναι το βάθρο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Aarhus το καλοκαίρι, μέσα από το οποίο φιλοδοξεί να εξασφαλίσει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. «Θα συνεχίσω τη σκληρή δουλειά με το ίδιο πάθος, υπομονή και επιμονή, ώστε να μπορώ να δίνω πάντα τον καλύτερό μου εαυτό» συνεχίζει ο Ιστιοπλόος του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού.

Το 2017 ήταν η πιο πετυχημένη χρονιά στην καριέρα του Κοντίδη, με αποκορύφωμα τη νίκη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Σπλιτ η οποία τον έφερε στο Νο1 της Παγκόσμιας Κατάταξης των Laser, για πρώτη φορά στην καριέρα του. Χορηγοί του Κοντίδη ήταν και το 2017 η ΟΠΑΠ Κύπρου, το Ίδρυμα Λεβέντη και η RCB Bank, ενώ στηρίχθηκε από το Stelios Philanthropic Foundation, την AJK Wealth Management και την κατασκευαστική VITA.