Για το Παγκόσμιο του Hyeres προετοιμάζεται ο Κοντίδης

Αρχές της ερχόμενης βδομάδας μεταβαίνει στη Γαλλία για να υπερασπιστεί την περσινή πρωτιά, ενώ ακολουθεί το Πανευρωπαϊκό στο La Rochelle.

Στην τελική ευθεία προετοιμασίας για δύο σημαντικούς αγώνες εισέρχεται ο Παύλος Κοντίδης, ο οποίος στις αρχές της ερχόμενης βδομάδας θα μεταβεί στη Γαλλία, όπου αρχικά θα υπερασπιστεί την πρώτη θέση που κατέκτησε πέρσι στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Hyeres (23-27 Απριλίου) ενώ στη συνέχεια, 5-12 Μαΐου θα αγωνιστεί στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα των σκαφών τύπου Laser. «Μέσα από τον τελευταίο αγώνα στη Μαγιόρκα είδα 1-2 πραγματάκια που πρέπει να βελτιώσουμε και αυτά θα δουλέψω τις επόμενες δύο βδομάδες» σημειώνει ο Κύπριος Ολυμπιονίκης.

Στο Trofeo Princesa Sofia που έγινε τη Μεγάλη Βδομάδα τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν κατ’ ευχή για τον 28χρονο ιστιοπλόο. Μάλιστα έφτασε ένα βήμα πριν την εγκατάλειψη. «Στα μισά του αγώνα, στην τέταρτη ημέρα, δεν ένιωθα καλά. Έπαθα γαστρεντερίτιδα. Έχασα πάνω από δύο κιλά. Σκεφτόμουν να αποσυρθώ ώστε να μην επηρεαστεί η προετοιμασία μου για τη συνέχεια, όμως τελικά έσφιξα τα δόντια, μπήκα στην κούρσα μεταλλίων και πήρα την ένατη θέση, που σίγουρα δεν είναι το αποτέλεσμα που ήθελα» εξηγεί ο Κοντίδης.

Ο αγώνας ολοκληρώθηκε το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα πέταξε για Κύπρο, για να περάσει τις ημέρες των γιορτών με την οικογένεια και τα αγαπημένα του πρόσωπα.

Στην Palma της Mallorca βρέθηκαν όλοι οι αντίπαλοι που θα βρει ο Κοντίδης στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Hyeres. Τον αγώνα κέρδισε ο Αυστραλός Matthew Wearn με δεύτερο το Νεοζηλανδό Sam Meetch και τρίτο τον Κροάτη Tonci Stipanovic, ο οποίος είχε προετοιμαστεί το Φεβρουάριο στην Κύπρο, μαζί με τον Κοντίδη.

Μεγάλος φετινός στόχος του Κοντίδη, που είναι Νο1 στην παγκόσμια κατάταξη, είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Aarhus της Δανίας, 30 Ιουλίου – 12 Αυγούστου, όπου θα δοθούν και οι πρώτες κάρτες πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Χορηγοί του Κοντίδη και φέτος είναι η ΟΠΑΠ Κύπρου, το Ίδρυμα Λεβέντη και η RCB Bank, ενώ στηρίζεται από το Stelios Philanthropic Foundation, την AJK Wealth Management και την κατασκευαστική VITA.