Για 11η συνεχή χρονιά ο Παύλος Κοντίδης ψηφίστηκε στους κορυφαίους της ΕΑΚ

Για ενδέκατη συνεχή χρονιά ο Παύλος Κοντίδης ψηφίστηκε ανάμεσα στους κορυφαίους αθλητές της χρονιάς που αναδεικνύει και τιμάει κάθε χρόνο η Ένωση Αθλητικογράφων Κύπρου (ΕΑΚ). Η επίδοση που αποτελεί ρεκόρ στην ιστορία της Γιορτής των Αρίστων #Αριστείς του κυπριακού αθλητισμού η οποία συμπλήρωσε την Πέμπτη (12/1) μισό αιώνα ζωής.

Για το 2022 ο 32χρονος ιστιοπλόος βρέθηκε στη δεύτερη θέση της ψηφοφορίας ενώ από το 2012 όταν αναδείχθηκε πρώτη φορά Αθλητής της Χρονιάς έχει κερδίσει το συγκεκριμένο έπαθλο συνολικά οκτώ φορές (διπλάσιες από οποιονδήποτε άλλον), δύο φορές ήταν δεύτερος (2020, 2022) και μια τρίτος (2016).

Ο Παύλος Κοντίδης βρίσκεται σε προπονητικό καμπ στη Μάλτα και το έπαθλο παρέλαβε ο πατέρας του Δρ. Παναγιώτης Κοντίδης. Κορυφαίος αθλητής για το 2022 αναδείχθηκε ο γυμναστής Μάριος Γεωργίου.

«Το Δεκέμβριο του 2021 έγινα πρώτη φορά πατέρας έτσι το 2022 θεωρητικά θα ήταν μεταβατική χρονιά. Όμως, εξελίχθηκε σε μια από τις καλύτερες της καριέρας μου με τρία μεγάλα μετάλλια: χρυσό στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Hyeres, αργυρό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και χρυσό στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Αυτές οι επιδόσεις με έκαναν τον κορυφαίο στην κατηγορία μου παγκοσμίως» σχολιάζει ο Κοντίδης από τη Μάλτα.

«Είμαι πάρα πολύ περήφανος που παρά τις πολύ μεγάλες επιτυχίες ψηφίστηκα δεύτερος διότι αυτό αποδεικνύει ότι η Κύπρος έχει σπουδαίους αθλητές! Θέλω να συγχαρώ όλη την ομάδα της Ενόργανης Γυμναστικής για τα πολλά μετάλλια που μας έφεραν και ιδιαιτέρως το Μάριο και το Ηλία Γεωργίου για τις μεγάλες επιτυχίες τους και να συγχαρώ επίσης όλους τους αθλητές και αθλήτριες που βραβεύτηκαν» προσθέτει ο αργυρός Ολυμπιονίκης του Λονδίνου και συνεχίζει: «Θερμές ευχαριστίες απευθύνω και στην Ένωση Αθλητικογράφων Κύπρου που για μισό αιώνα αναδεικνύει και επιβραβεύσει τους Κύπριους αθλητές και μας δίνει ώθηση να συνεχίσουμε».

Tον Παύλο Κοντίδη στηρίζει διαχρονικά η ΟΠΑΠ Κύπρου, η RCB Bank είναι μεγάλος χορηγός, ενώ τον χορηγούν η Πετρολίνα, το Υφυπουργείο Τουρισμού και το Λεβέντειο Ίδρυμα και τον υποστηρίζουν η Quadcode, η Vita Construction, το Stelios Foundation, η Easy Family of Brands, η Alassia Newships Management και η Devoti Sailing.