Για 9η φορά κορυφαίος αθλητής ο Παύλος Κοντίδης, 12η σερί στο Top3

Για ένατη φορά ο κορυφαίος αθλητής της χρονιάς και για 12η στην τελική τριάδα ψηφίστηκε για το 2023 ο Παύλος Κοντίδης, ο οποίος παρέλαβε το έπαθλό του κατά τη διάρκεια της 51ης Γιορτής των Αρίστων της Ένωσης Αθλητικογράφων Κύπρου (ΕΑΚ).

Το σερί του Κύπριου ιστιοπλόου είναι μοναδικό και αποτελεί ρεκόρ στην ιστορία της Γιορτής των Αρίστων, η οποία είναι η σημαντικότερη αθλητική τελετή βράβευσης στο νησί.

Ο 34χρονος ιστιοπλόος από το 2012, οπότε και ψηφίστηκε για πρώτη φορά στην τελική πεντάδα και συγκεκριμένα τότε ήταν Αθλητής της Χρονιάς, πέραν των εννέα πρωτιών, τις υπόλοιπες τρεις χρονιές ήταν δύο φορές δεύτερος (2020, 2022) και μία τρίτος (2016).

Στη φετινή Γιορτή των Αρίστων, για τους κορυφαίους του 2023, ο Παύλος Κοντίδης ήταν παρών στο Δημοτικό Θέατρο της Λευκωσίας, παραλαμβάνοντας ο ίδιος το Έπαθλό του, μετά από πέντε χρόνια, καθώς στις προηγούμενες χρονιές οι αγωνιστικές υποχρεώσεις δεν του επέτρεπαν την παρουσία του στη Γιορτή.

Στις δηλώσεις του, μετά την παραλαβή του επάθλου, παίρνοντας τη σκυτάλη από τον Μίλαν Τράικοβιτς που ψηφίστηκε δεύτερος, αναφέρθηκε αρχικά στον αδικοχαμένο Κώστα Σταθελάκο, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε αυτοκινητικό δυστύχημα στη Νότιο Αφρική. «Nα πούμε ξανά αιώνια η μνήμη του Κώστα Σταθελάκου. Δεν είχα την τιμή να τον γνωρίσω και πολύ, αλλά ο Μίλαν να βγει εδώ και να πει αυτά που είπε είναι πολύ σημαντικά και δείχνει ότι ο αθλητισμός πάνω από όλα κάνει ανθρώπους».

Ακολούθως, αναφερόμενος στη βράβευσή του, σημείωσε: «Θέλω πρώτα από όλα να ευχαριστήσω την Ένωση Αθλητικογράφων Κύπρου που για ένατη φορά με ψηφίζει κορυφαίο αθλητή. Αυτό σημαίνει ότι το ταξίδι είναι μεγάλο και μακρύ. Την Κυριακή γίνομαι 34 ετών, κάποιοι θεωρούν ότι δεν είμαι αρκετά μεγάλος, ούτε εγώ νιώθω αρκετά μεγάλος, αλλά σε αυτό το ταξίδι έχω συνεχώς σύμμαχους. Την οικογένειά μου, τη γυναίκα μου, τους αρμόδιους φορείς, την ομάδα μου και φυσικά τους χορηγούς μου».

«Όνειρο μου να μεγαλώσει η Ολυμπιακή Ομάδα»

Προσθέτοντας, έκανε αναφορά στην Ολυμπιακή προετοιμασία και το όνειρο να μεγαλώσει η Ολυμπιακή ομάδα της Κύπρου, όπως είναι και ο στόχος του δικού του προγράμματος #TowardsParis, το οποίο ενισχύει οικονομικά και υλικοτεχνικά δέκα αθλητές. «Το όνειρο είναι ένα. Να μεγαλώσει η Ολυμπιακή μας ομάδας. Μένουν έξι μήνες μέχρι τους Ολυμπιακούς, καλή επιτυχία σε όλους τους αθλητές, να έχουν υγεία. Να κάνουμε την καλύτερη δυνατή προετοιμασία, να εκπροσωπήσουμε την Κύπρο μας επάξια σε αυτό το μεγάλο ραντεβού και να φέρουμε ακόμη περισσότερες διακρίσεις στο νησί μας».

Στις δηλώσεις του ο Κοντίδης δεν παρέλειψε να εκφράσει τις ευχαριστίες του προς τους χορηγούς του. Την ΟΠΑΠ Κύπρου, διαχρονικό χορηγό και τη Finstella, μεγάλο χορηγό, όπως επίσης τους χορηγούς Υφυπουργείο Τουρισμού, Ίδρυμα Λεβέντη και Πετρολίνα και τους Υποστηρικτές easyBoat.com, Stelios Philanthropic Foundation, Alassia NewShips Management, Quadcode και VITA Construction.