Δεύτερη περίοδος αιτήσεων συμμετοχής στo #TowardsParis του Παύλου Κοντίδη

Άνοιξε η δεύτερη περίοδος υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή αθλητών και αθλητριών στο #TowardsParis, το πρόγραμμα αθλητικής ευθύνης του Παύλου Κοντίδη, που έχει μεγάλο σκοπό την αύξηση των μελών της κυπριακής Ολυμπιακής & Παρα-Ολυμπιακής ομάδας για τους Ολυμπιακούς & Παρα-Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024».

Το πρόγραμμα επιχορήγησης #TowardsParis εφαρμόζεται από τον Κύπριο Ολυμπιονίκη του 2012 ως συνέχεια του επιτυχημένου προγράμματος #TowardsTokyo και μέσω αυτών ενισχύθηκαν και εξακολουθούν να ενισχύονται αθλητές με προδιαγραφές για να στελεχώσουν την κυπριακή Ολυμπιακή αποστολή στο μεγαλύτερο αθλητικό ραντεβού του πλανήτη.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν αθλητές & αθλήτριες που έχουν γεννηθεί μετά την 1/1/1994, κατέχουν την κυπριακή υπηκοότητα και δεν ανήκουν στην κατηγορία Ολυμπιονικών ή «Α» του Σχεδιασμού Υψηλής Επίδοσης του ΚΟΑ. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση και να την αποστείλουν συμπληρωμένη στο towardsparis@pavloskontides.com, συνοδευόμενη με όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Μπορείτε να κατεβάσετε την αίτηση πατώντας σε αυτό τον σύνδεσμο.

Η τελευταία ημέρα για την δεύτερη περίοδο υποβολής αιτήσεων καθορίστηκε για τις 30 Δεκεμβρίου 2023 και όσοι αθλητές & αθλήτριες επιλεγούν, εντός του 2024 θα αρχίσουν να λαμβάνουν οικονομική και τεχνική βοήθεια, που χρειάζονται για να ανταπεξέλθουν στην πορεία της προετοιμασίας τους.

Για να καλυφθούν οι ανάγκες του προγράμματος σημαντική είναι η στήριξη των χορηγών και υποστηρικτών του Παύλου Κοντίδη, ενώ έσοδα εξασφαλίζονται και από τις πωλήσεις από τη σειρά των επίσημων προϊόντων του Κύπριου ιστιοπλόου, η οποία προέκυψε μέσα από τη συνεργασία του Πρωταθλητή Ευρώπης το 2018 και το 2022 με το κατάστημα https://tshirtjunkies.co. Τα προϊόντα είναι διαθέσιμα και στο pksailingshop.com

Θυμίζουμε ότι, μέσω του προγράμματος #TowardsParis, από τον Δεκέμβριο του 2022 προσφέρεται βοήθεια σε επτά αθλητές. Αυτοί είναι οι Μαριλένα Μακρή (Ιστιοπλοΐα), Νικόλας Αντωνίου (Κολύμβηση), Γιώργος Μπαλαρτζισβίλι(Τζούντο), Αναστασία Ελευθερίου (Σκοποβολή-Σκητ), Ανδρέας Δουλαππάς (Παρα-τρίαθλο), Ευάγγελος Χαραλάμπους (Taekwondo) και Αλέξανδρος Ζησιμίδης (Κωπηλασία).

Το πρόγραμμα στηρίζουν η ΟΠΑΠ Κύπρου, διαχρονικός χορηγός του Παύλου Κοντίδη, η Finstella, το Υφυπουργείο Τουρισμού, το Ίδρυμα Λεβέντη, η Πετρολίνα, η easyBoat.com, το Stelios Philanthropic Foundation, η Alassia NewShips Management, η Quadcode και η VITA Construction.