Δηλώσεις μετά το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Aarhus

Περνώντας την γραμμή τερματισμού ακριβώς πίσω από τον Matthew Wearn, ο Παύλος Κοντίδης έσφιξε την αριστερή γροθιά και πανηγύρισε τη διατήρηση του τίτλου του παγκόσμιου πρωταθλητή. Ένα τεράστιο χαμόγελο σχηματίστηκε στο πρόσωπό του. Βρισκόμενος μέσα στη θάλασσα, μίλησε στην κάμερα των διοργανωτών. «Είναι εκπληκτικό. Ήταν πολύ δύσκολη κούρσα, πολύ δύσκολο να κρατήσεις πίσω έναν αντίπαλο όπως ο Matt (σ.σ. Wearn). Ήταν πολύ εναλλασσόμενες συνθήκες. Έκανα καλή δουλειά πριν την εκκίνηση. Παρότι έχανα το χρυσό, εντούτοις, κράτησα την αυτοσυγκέντρωσή μου μέχρι το τέλος. Δύο πόντοι διαφοράς είναι αρκετοί. Ακόμα και ένας αρκούσε» ανέφερε ο Κύπριος ιστιοπλόος.

Σε ερώτηση για τη σημασία του Άαρχους για τον ίδιο, είπε: «Τώρα το Άαρχους είναι μια ιδιαίτερη πόλη για εμένα. Πριν δέκα χρόνια στέφθηκα εδώ, για δεύτερη συνεχή χρονιά, Παγκόσμιος Πρωταθλητής Νέων. Τώρα είμαι εδώ και πάλι για δεύτερη συνεχή χρονιά, Πρωταθλητής Κόσμου. Είναι φοβερό. Δεν μπορώ να πω κάτι άλλο».

Η δημοσιογράφος τονίζει ότι έχει δύο σερί τίτλους παγκόσμιου πρωταθλητή και είναι αργυρός Ολυμπιονίκης, ρωτώντας τον τι περιμένει στο Τόκυο το 2020. «Οπωσδήποτε οι άλλοι με βλέπουν ως τον αντίπαλο που πρέπει να κερδίσουν. Όμως, ο στόλος των Laser διαθέτει μεγάλο και πολύ ταλέντο. Πρέπει να είσαι συνέχεια στο τοπ της απόδοσής σου. Αυτό προσπαθώ να κάνω. Θα προετοιμαστώ όσο το δυνατό καλύτερα. Θέλω να δίνω πάντα τον καλύτερό μου εαυτό. Έως τώρα αυτό αποδίδει».