Δωδέκατος ο Κοντίδης στο Παγκόσμιο της Μελβούρνη, εν μέσω προβλημάτων

Η καταστροφική προτελευταία ημέρα κόστισε στον Παύλο Κοντίδη ένα καλύτερο πλασάρισμα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Laser, που ολοκληρώθηκε τη Κυριακή (16/2) στη Μελβούρνη. Ο 30χρονος Ολυμπιονίκης έμεινε στη 12η θέση, όπου ανέβηκε την τελευταία ημέρα, πραγματοποιώντας άλμα επτά θέσεων σε σχέση με τα Σάββατο (15/2).

Την προτελευταία ημέρα αντιμετώπισε πρόβλημα με το σκάφος και συγκεκριμένα το κατάρτι το οποίο στράβωσε με αποτέλεσμα να τερματίσει 17ος, 27ος και 43ος, κάτι που τον έριξε στη 19η θέση. Υπέβαλε ένσταση αλλά παραδόξως δεν δικαιώθηκε από τους κριτές. Την τελευταία ημέρα είχε την ατυχία να σπάσει ένα σχοινί στην εκκίνηση της πρώτης ιστιοδρομίας και παρότι έμεινε τελευταίος, μισό λεπτό πίσω από τον στόλο, εντούτοις, ανέκαμψε και τερμάτισε 5ος, επίτευγμα εξαιρετικό. Στις άλλες δύο ιστιοδρομίες ήταν 13ος και 8ος.

Το χρυσό πήγε στο Γερμανό Philip Buhl, το αργυρό στον Αυστραλό Matt Wearn και το χάλκινο στον Κροάτη Tonci Stipanovic.

«Τον αγώνα τον έχασα το Σάββατο. Πρώτη ημέρα τελικών στην οποία έγιναν τρεις κούρσες, αντί δύο που ήταν προγραμματισμένες, καθώς οι κούρσες της Παρασκευής ακυρώθηκαν λόγω καταιγίδων. Δυστυχώς το κατάρτι στράβωσε πάρα πολύ. Ήταν κατασκευαστικό λάθος με αποτέλεσμα να μην έχω καθόλου ταχύτητα στα όρτσα, ούτε γωνία. Ένιωθα ότι κάτι ήταν λάθος με το σκάφος. Όταν τελείωσε ο αγώνας και το είδα, έγραψα ένσταση και ζήτησα redress (σημείωση: να χρεωθεί τον μέσο όρο των προηγούμενων ημερών) που ήταν αναμενόμενο ότι θα το έπαιρνα. Δυστυχώς δεν το πήρα κάτι που με εξέπληξε διότι σε προηγούμενους αγώνες όπου τα υλικά σου τα δίνουν οι διοργανωτές, όταν υπάρχει μεγάλο πρόβλημα δίνεται redress. Έτσι έμπαινα στην τελευταία ημέρα από τη 19 η θέση με προγραμματισμένες τρεις κούρσες. Έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα και ανέβηκα 12ος. Δεν είναι το αποτέλεσμα που θα ήθελα. Κρατάμε τα θετικά και αναλύουμε τα αρνητικά για να συνεχίσουμε στους επόμενους αγώνες αυτής της πολύ σημαντικής χρονιάς, όπου μεγάλος στόχος είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες» σημειώνει ο Παύλος από την Αυστραλία.

Τις επόμενες ημέρες θα βρεθεί στην Κύπρο ενώ στη συνέχεια θα συνεχίσει την προετοιμασία του στην Κροατία.

Ο Παύλος Κοντίδης είναι Brand Ambassador της Ayia Napa Marina ενώ τον χορηγούν και για το 2020 η ΟΠΑΠ Κύπρου, η RCB Bank, η Πετρολίνα και το Ίδρυμα Λεβέντη. Στηρίζεται από το Easy Family of Brands, το Stelios Philanthropic Foundation και το VITA Group.