Εξασφάλισε συμμετοχή στην πέμπτη Ολυμπιάδα της καριέρας του ο Παύλος Κοντίδης

Θέση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024» έκλεισε ο Παύλος Κοντίδης, μέσω του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ιστιοπλοΐας στη Χάγη, όμως έμεινε εκτός διεκδίκησης κάποιου μεταλλίου ενόψει της αυριανής (20/08) κούρσας μεταλλίων.

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής το 2017 και το 2018 θα λάβει μέρος στην πέμπτη Ολυμπιάδα της καριέρας του. Αποκορύφωμα των συμμετοχών του ήταν οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Λονδίνο το 2012 όταν ανέβηκε στο δεύτερο σκαλοπάτι του βάθρου, καθιστώντας τον εαυτό του τον πρώτο Κύπριο Ολυμπιονίκη.

Η πρώτη παρουσία του 33χρονου ιστιοπλόου, του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού, σε Ολυμπιάδα ήταν στο Πεκίνο το 2008 (13ος), ενώ – πέραν του Λονδίνου – ακολούθησαν οι συμμετοχές στο Ρίο (7ος) το 2016 και στο Τόκιο το 2021 (4ος).

Ψηλότερη η 4η θέση
Σχετικά, με την παρουσία του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας, στις δυο σημερινές (19/08) τελικές κούρσες ο Κύπριος ιστιοπλόος ακυρώθηκε στην ένατη, ενώ κατετάγη 21ος στη δέκατη και τελευταία ιστιοδρομία. Έτσι, με 113 βαθμούς ποινής βρίσκεται στην 5η θέση της γενικής κατάταξης και η ψηλότερη θέση στην οποία μπορεί να ανέβει είναι η 4η στην οποία βρίσκεται ο Γάλλος Jean Baptiste Bernaz (112β.).

Για τον ξεπεράσει ο Κοντίδης χρειάζεται απλά να τερματίσει τουλάχιστον μία θέση μπροστά του στην κούρσα μεταλλίων. Πιο πίσω στην έκτη θέση καραδοκεί ο Ιταλός Lorenzo Chiavarini που έχει 119 βαθμούς ποινής, ενώ έβδομος είναι ο Ολλανδός Duko Bos (123β.) και όγδοος ο Ισπανός Joaquin Blanco (128β.). Η πρώτη δεκάδα κλείνει με τον Νορβηγό Hermann Tomasgaard (138β.) και τον Βρετανό Elliot Hanson (146β.).

Όσον αφορά στα τρία μετάλλια στην κλάση σκαφών Laser έχουν ξεκαθαρίσει. Ο Αυστραλός Μatt Wearn (71β.) εξασφάλισε ήδη το Χρυσό μετάλλιο, ενώ ο Νεοζηλανδός George Gautrey (91β.) και ο Βρετανός Michael Beckett (92β.) θα δώσουν μάχη για το Αργυρό.