Επιστροφή στους αγώνες για τον Κοντίδη

Στην Vilamoura της Πορτογαλίας αρχίζει τη Δευτέρα (19/4) ο μεγαλύτερος διεθνής αγώνας ιστιοπλοΐας που θα διεξαχθεί πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο, το προσεχές καλοκαίρι. Και αυτό διότι τα μεγάλα ραντεβού έχουν ματαιωθεί ή μετατεθεί: το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Βουλγαρίας θα γίνει τον Οκτώβριο, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα θα διεξαχθεί το Σεπτέμβριο στη Βαρκελώνη ενώ δεν υπάρχει προγραμματισμός για Παγκόσμια Κύπελλα.

Στη Vilamoura αυτές τις ημέρες βρίσκεται όλος ο κόσμος της ιστιοπλοΐας καθώς κρίνονται οι τελευταίες κάρτες πρόκρισης για το Τόκυο. Στα Laser των ανδρών όπου συμμετέχει ο Κοντίδης, διαγωνίζονται 139 αθλητές. Θα δοθούν δύο κάρτες τις οποίες διεκδικούν 17 χώρες, κάτι που δεν αφορά τον Κύπριο Ολυμπιονίκη ο οποίος κρατάει την κάρτα από το 2018.

«Αρκετά καλοί και δυνατοί αντίπαλοι από την Ευρώπη θα μείνουν εκτός αφού οι κάρτες είναι μόνο δύο» σχολιάζει ο 31χρονος ιστιοπλόος από τη Vilamoura όπου βρίσκεται για προετοιμασία εδώ και δυο βδομάδες.

Σχετικά με τον αγώνα, δηλώνει: «θα χωριστούμε σε δύο στόλους, σχεδόν 70 σκάφη στον κάθε ένα. Τεράστιο νούμερο. Οι εκκινήσεις είναι πολύ σημαντικές αφού αν κάνεις κακή εκκίνηση θα είναι πολύ δύσκολο να βρεις καθαρούς διαδρόμους και καθαρό αέρα για να βγεις μπροστά, ειδικά όταν είναι χαμηλές οι εντάσεις του ανέμου. Όπως όλα δείχνουν η αρχή της βδομάδας θα έχει μέτριο αέρα και προς το τέλος θα είναι πιο χαμηλή η ένταση».

Συνεχίζοντας, προσθέτει: «στόχος είναι να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό, να δούμε σε τι κατάσταση βρισκόμαστε μιας και όλα δείχνουν ότι θα είναι ο τελευταίος μεγάλος διεθνής αγώνας πριν τους ολυμπιακούς Αγώνες. Εύχομαι όλα τα πάνε κατ’ ευχή».

Για τον αθλητή του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού είναι ο πρώτος διεθνής αγώνας για το 2021 και παράλληλα ο πρώτος μετά το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα τον περασμένο Οκτώβριο.

Τον Παύλο Κοντίδη στηρίζουν για το 2021 η ΟΠΑΠ Κύπρου και η RCB Bank ως μεγάλοι χορηγοί, τον χορηγούν η Πετρολίνα και το Λεβέντειο Ίδρυμα και τον υποστηρίζουν η Vita Construction, το Stelios Foundation και η Easy Family of Brands.