«Ζεστάθηκε» για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ο Παύλος Κοντίδης

Μία καλή πρόβα ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που αρχίζει στις 16 Νοεμβρίου στη Γαλλία ήταν για τον Παύλο Κοντίδη η συμμετοχή στο γαλλικό πρωτάθλημα Laser, που ολοκληρώθηκε την Κυριακή (29/10) και στο οποίο πήρε τη 11η θέση.

«Σίγουρα δεν ήταν το αποτέλεσμα που επιθυμώ, αλλά έβγαλα αρκετά συμπεράσματα ενόψει Ευρωπαϊκού. Είμαι σε πολύ καλύτερη κατάσταση από ό,τι υποδεικνύει η 11η θέση» αναφέρει ο Παύλος Κοντίδης.

Στην πρώτη ημέρα, ο Κύπριος ιστιοπλόος ήταν τέταρτος γενικής έχοντας μία τέταρτη, μία όγδοη και μία πρώτη θέση, ενώ στην τρίτη ημέρα (σημείωση: τη δεύτερη δεν είχε αέρα) ανέβηκε τρίτος στη γενική έχοντας τερματίσει στις τρεις κούρσες 38ος, 4ος και 3ος, αντίστοιχα. Η τελευταία ημέρα δεν πήγε καλά με τον Κοντίδη να οπισθοχωρεί στην γενική κατάταξη μετά από μία 22η θέση και μία 46η θέση

«Η αυτοπεποίθησή μου εξακολουθεί να είναι ψηλά, αποκομίζω τα θετικά και μαθαίνω από τα λάθη που έγιναν σε αυτό τον αγώνα για να ζεστάνει το μυαλό και το σώμα ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος» δήλωσε ο Πρωταθλητής Ευρώπης του 2018.

Ο Κύπριος Αργυρός Ολυμπιονίκης του «Λονδίνο 2012» είχε την ευχέρεια για να δοκιμάσει νέα υλικά ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, τα οποία αποδείχθηκε ό,τι δεν ταίριαξαν στην προσπάθειά του. «Είχα κάνει δοκιμές με τα υλικά μου, οι οποίες σαν επιλογές βγήκαν λίγο λανθασμένες» λέει και στη συνέχεια προσθέτει: «το καλό ότι ξέρω με ποια υλικά κέρδισα τον Απρίλιο στον ίδιο αγώνα και θα χρησιμοποιήσω τα ίδια».

Παρών τα μεγάλα ονόματα

Στο γαλλικό πρωτάθλημα Laser συμμετείχαν 130 ιστιοπλόοι. Ανάμεσα τους και τα περισσότερα από τα μεγάλα ονόματα που θα δώσουν το παρών τους στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που ακολουθεί στον ίδιο χώρο σε ένα 15ήμερο. Ο μόνος που έλειπε ήταν ο Γερμανός Philip Buhl.

«Ήταν καλό ζέσταμα ο αγώνας, ένα τεστ, πριν από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα» σημειώνει ο Κοντίδης και συμπληρώνει: «Αγωνιστικά είδα αρκετά πράγματα που ήθελα να δω. Είχαμε τρεις ημέρες με ανατολικούς- νοτιοανατολικούς ανέμους από μέτριας έντασης προς δυνατή».

Θα επιστρέψει στις 7 Νοεμβρίου

Σημειώνεται ό,τι μετά το τέλος των οκτώ ιστιοδρομιών στο γαλλικό πρωτάθλημα ο Παύλος Κοντίδης επέστρεψε στην Κροατία μέχρι και τις 7 Νοεμβρίου, οπότε και θα μεταβεί ξανά στη Γαλλία και το Hyeres, όπου τον περασμένο Απρίλιο είχε κερδίσει το τέταρτο χρυσό μετάλλιο στην καριέρα του σε Παγκόσμια Κύπελλα, κερδίζοντας για δεύτερη φορά το Παγκόσμιο Κύπελλο του Hyeres.

Θα έχει τη δυνατότητα για διάστημα πέραν της μίας εβδομάδα να πραγματοποιήσει προπονήσεις για το μεγάλο ραντεβού του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Για το 2022 τον Παύλο Κοντίδη στηρίζουν η ΟΠΑΠ Κύπρου, το Υφυπουργείο Τουρισμού και η RCB Bank ως μεγάλοι χορηγοί, τον χορηγούν η Πετρολίνα και το Λεβέντειο Ίδρυμα και τον υποστηρίζουν η Quadcode, η Vita Construction, το Stelios Foundation, η Easy Family of Brands, η Alassia Newships Management και η Devoti Sailing.