Θετικό ξεκίνημα του Κοντίδη στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην La Rochelle της δυτική Γαλλία

Πλασαρίστηκε στα ψηλά μετά τις δύο πρώτες ιστιοδρομίες σε έναν αγώνα όπου μετέχουν συνολικά 168 ιστιοπλόοι.

Καλά ξεκίνησε ο Παύλος Κοντίδης στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα των σκαφών τύπου Laser, που διεξάγεται στην πόλη La Rochelle στη δυτική Γαλλία, στον Ατλαντικό ωκεανό. Μετά από δύο ιστιοδρομίες είναι τρίτος και πρώτος μεταξύ των ευρωπαίων ιστιοπλόων.

Λόγω του ό,τι στα Laser ανδρών μετέχουν 168 ιστιοπλόοι από όλο τον κόσμο – υπάρχουν δύο βαθμολογίες, μια μόνο για Ευρωπαίους και μια για όλους – οι αθλητές χωρίστηκαν σε τρεις στόλους: κίτρινος, μπλε και κόκκινος. Μετά τις πρώτες τρεις προκριματικές ημέρες το 33% των αθλητών με τη ψηλότερη κατάταξη θα μπει στον στόλο που θα διεκδικήσει τα μετάλλια. Συνολικά θα γίνουν δώδεκα ιστιοδρομίες με τις δύο τελευταίες το Σάββατο (12/05), χωρίς κούρσα μεταλλίων.

Ο Κοντίδης είναι στον κίτρινο στόλο. «Είμαι πανέτοιμος. Προβλέπεται μεγάλη μάχη, έως το τέλος, αφού όλα τα μεγάλα ονόματα, εντός και εκτός Ευρώπης, βρίσκονται στη Γαλλία» δήλωσε πριν μπει στο νερό ο Κοντίδης και πρόσθεσε: «θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό και θα δούμε που θα με βρει το τέλος. Σίγουρα θα διορθώσω τα λάθη που έγιναν στο πρόσφατο Παγκόσμιο Κύπελλο στο Hyeres, που με βρήκε στην έκτη θέση».

Στο Πανευρωπαϊκό του 2017 στη Βαρκελώνη ο Κοντίδης ήταν τέταρτος.

Χορηγοί του Κοντίδη και φέτος είναι η ΟΠΑΠ Κύπρου, το Ίδρυμα Λεβέντη και η RCB Bank, ενώ στηρίζεται από το Stelios Philanthropic Foundation, την AJK Wealth Management και την κατασκευαστική VITA.