Κορυφαίοι ιστιοπλόοι προετοιμάζονται στην Κύπρο

Μετέχουν σε προπονητικό καμπ δύο εβδομάδων στη Λεμεσό, στις εγκαταστάσεις της Κυπριακής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, μαζί με τον Ολυμπιονίκη Παύλο Κοντίδη.

Δυο κάτοχοι Ολυμπιακών μεταλλίων αλλά και δέκα ακόμη ιστιοπλόοι παγκόσμιου επιπέδου προετοιμάζονται αυτές τις ημέρες στη Λεμεσό και στις εγκαταστάσεις της Κυπριακής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας. Στο καμπ μετέχουν δώδεκα αθλητές παγκοσμίου επιπέδου της κατηγορίας Laser, ανάμεσά τους οι Ολυμπιονίκες Παύλος Κοντίδης και Τόνσι Στιπάνοβιτς και ακόμα δέκα από Κροατία, Ρωσία, Μαυροβούνιο, Ιταλία, Ουγγαρία, Ελλάδα και τη μακρινή Ιαπωνία. Ο Κοντίδης προπονείται υπό την καθοδήγηση του προπονητή του Γιόκο Γιάκελιτς, ενώ του αθλητές ακολούθησαν στο νησί μας ακόμα τέσσερις προπονητές και συνοδοί.

«Έχει καθιερωθεί το προπονητικό καμπ στην Κύπρο το Φεβρουάριο. Έρχονται αθλητές από όλο τον κόσμο. Κάνουμε προετοιμασία για δύο βδομάδες και εκμεταλλευόμαστε τις τέλειες καιρικές συνθήκες που έχουμε, τόσο σε θερμοκρασία όσο και σε ανέμους, που είναι πολύ σημαντικοί για το άθλημα μας» εξηγεί ο Κοντίδης και προσθέτει: «όλοι οι αθλητές με τους οποίους μιλάω τους είναι πάρα πολύ ευχαριστημένοι και τους αρέσει να έρχονται κάθε χρόνο στο νησί μας, διότι, όπως λέω χαρακτηριστικά, έχουμε το καλύτερο γήπεδο, το οποίο είναι δωρεάν».

«Ερχόμαστε εδώ επίσης για τις εξαιρετικές υποδομές. Ο εξοπλισμός είναι πολύ καλός εδώ, το ίδιο και οι κτιριακές εγκαταστάσεις τις Κυπριακής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας. Είναι ένας από τους αγαπημένους μου προορισμούς για χειμερινή προετοιμασία» σημειώνει ο προπονητής του Κοντίδη, κ. Γιόκο Γιάκελιτς. Ο Κροάτης αναφέρθηκε και στο μέτριο ξεκίνημα του 28χρονου Ολυμπιονίκη στο 2018 με την 11η θέση στο Μαϊάμι, λέγοντας πως «δεν με ανησυχεί καθόλου, θα είναι έτοιμος όταν πραγματικά χρειάζεται να είναι έτοιμος».

Αμέσως μετά από αυτό το καμπ, ο Κοντίδης θα πάει στο Σπλιτ της Κροατίας, για ακόμα δυο βδομάδες εντατικής δουλειάς.

Από την Ιαπωνία έφτασε στην Κύπρο για δεύτερη φορά στην καριέρα του ο Kazumasa Segawa. «Εδώ είναι ζέστη σε σχέση με την Ιαπωνία, όπου κάνει πολύ κρύο. Κάνω πολύ καλή προετοιμασία εδώ» σημειώνει ο Ιάπωνας.

Το ιστιοπλοϊκό καμπ στη Λεμεσό θα διαρκέσει δύο εβδομάδες. Οι αθλητές προπονούνται καθημερινά 3-4 ώρες στο νερό, ενώ προπονήσεις γίνονται πρωί – απόγευμα στο γυμναστήριο. Όλοι οι αθλητές, προπονητές και συνοδοί διαμένουν στη Λεμεσό, όπου η θερμοκρασία τόσο του αέρα όσο και του νερού, σε συνδυασμό με την ηλιοφάνεια και τους ανέμους, αλλά και του γεγονότος πως οι προπονητικές εγκαταστάσεις εφάπτονται της παραλίας (έτσι δεν χρειάζεται να μεταφέρουν τα σκάφη), δημιουργούν ιδανικές προπονητικές συνθήκες, που δεν συναντώνται αλλού στην Ευρώπη, αυτή την εποχή.

Πρόκειται για ένα αθλητικό καμπ που αναδεικνύεται την Κύπρο ως ιδανικό μέρος για χειμερινή προετοιμασία και ως σημαντικό προορισμού αθλητικού τουρισμού, συμβάλλοντας στην καταπολέμηση του προβλήματος της εποχικότητας που αντιμετωπίζει ο τουρισμός της Κύπρου.