Κορυφαίοι ιστιοπλόοι των Laser προετοιμάστηκαν στη Λεμεσό

Ορισμένοι από τους καλύτερους ιστιοπλόους του κόσμου στην Ολυμπιακή κατηγορία Laser βρέθηκαν πρόσφατα στη Λεμεσό όπου συμμετείχαν σε προπονητικό καμπ μαζί με τον Κύπριο Ολυμπιονίκη Παύλο Κοντίδη. To καμπ διεξήχθη από τις 7 έως και τις 20 Δεκεμβρίου και αποτέλεσε ουσιαστικά την έναρξη της προετοιμασίας για την αγωνιστική σεζόν του 2022. Επίκεντρο των προπονήσεων ήταν οι εγκαταστάσεις της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας στη Λεμεσό, ενώ για τις ανάγκες του καμπ διευθετήθηκε η μεταφορά σκαφών τύπου Laser από την Ελλάδα καθώς στην Κύπρο δεν υπάρχει επαρκής αριθμός σκαφών που να πληρούν τις ανάγκες προετοιμασίας αθλητών Ολυμπιακού επιπέδου.

Στη Λεμεσό βρέθηκε η ομάδα Laser της Μεγάλης Βρετανίας με τους τρεις τελευταίους Πρωταθλητές Ευρώπης Michael Beckett, Lorenzo Chiavarini και Elliot Hanson, που κατέκτησαν τον ευρωπαϊκό τίτλο τα έτη 2021, 2020 και 2019, αντίστοιχα. Μαζί τους επίσης οι αδελφοί Vadnai, o Benjamin και ο Jonatan από την Ουγγαρία, ο δευτεραθλητής Ευρώπης του 2021 Κροάτης Filip Jurišić και ο βετεράνος, πολυπρωταθλητής Ελλάδας Αντώνης Μπουγιούρης.

Την τελευταία στιγμή ακύρωσε τη συμμετοχή του ο δευτεραθλητής κόσμου του 2021, Ιρλανδός Finn Lynch λόγω κορωνοϊού. Την ευθύνη των προπονήσεων είχαν ο Κροάτης προπονητής του Κοντίδης Jozo Jakelic και ο Βρετανός εθνικός προπονητής. Αξίζει να σημειωθεί πως τις ημέρες των Χριστουγέννων έφτασε στην Κύπρο μεμονωμένα για προετοιμασία ο Ρώσος Sergey Komissarov, No4 στην παγκόσμια κατάταξη των Laser.

«Ήταν δυο γεμάτες βδομάδες για το γκρουπ με υψηλού έντασης προπονήσεις τόσο στη θάλασσα όσο και στο γυμναστήριο αλλά και στο ποδήλατο. Είχαμε κάποια θεματάκια με τον καιρό αφού κάποιες μέρες ήταν κακοκαιρία, όμως σε γενικές γραμμές δουλέψαμε έντονα και αθλητές και προπονητές έφυγαν ικανοποιημένοι» σημειώνει ο Παύλος Κοντίδης.

Ήταν η πρώτη φορά από το 2018 που ο Παύλος Κοντίδης φιλοξενεί ένα πολύ υψηλού επιπέδου προπονητικό καμπ στην Κύπρο. Οι ευνοϊκές καιρικές συνθήκες που επικρατούν στο νησί μας το χειμώνα – σε μια περίοδο όπου στην Ευρώπη κυριαρχεί ο χιονιάς – σε συνδυασμό με τις χιλιάδες διαθέσιμες κλίνες που υπάρχουν επί του παραλιακού μετώπου, καθιστούν την Κύπρο έναν εξαιρετικό προορισμό για προετοιμασία υψηλού επιπέδου ιστιοπλόων.

Εκ μέρους του Υφυπουργείου Τουρισμού, τους αθλητές επισκέφθηκε η κ. Νίκη Καραγιώργη, η οποία είναι και πρώην πρωταθλήτρια της ιστιοπλοΐας και μάλιστα των Laser. Στη σύντομη συνομιλία τους, αφού τους ευχαρίστησε που επέλεξαν την Κύπρο για την έναρξη της προετοιμασίας του, αντάλλαξαν απόψεις για πως μπορεί το καμπ αυτό να γίνει ετήσιος θεσμός.