Ξεκίνησε την προσπάθεια ο Κοντίδης στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Hyeres

Λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση ότι για τέταρτη φορά στην καριέρα του φιγουράρει  στο Νο1 της Παγκόσμιας Κατάταξης των σκαφών τύπου Laser, ο Παύλος Κοντίδης ρίχτηκε στη μάχη του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Hyeres το οποίο ξεκίνησε τη Δευτέρα (24/4) και ολοκληρώνεται το προσεχές Σάββατο (29/4). Ο Κοντίδης είναι στον κίτρινο στόλο και με μια 4η και μια 16η θέση στην πρώτη ημέρα είναι 22ος γενικής με 20 βαθμούς. Προηγούνται ο Βρετανός Hanson και ο Γερμανός Buhl έχοντας αμφότεροι από 3β.

 

Μέχρι την Παρασκευή θα πραγματοποιηθούν συνολικά δέκα ιστιοδρομίες για να σχηματιστεί η τελική δεκάδα που το Σάββατο (29/04), θα αγωνιστεί στην κούρσα μεταλλίων για την ανάδειξη των νικητών.

Στο Hyeres ο Κοντίδης κέρδισε πέρσι τόσο το Παγκόσμιο Κύπελλο όσο και το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, ενώ στα ίδια ύδατα είχε κατακτήσει άλλο ένα Παγκόσμιο Κύπελλο το 2017.

Το «Wimbledon της ιστιοπλοΐας», όπως το χαρακτηρίζει ο Ολυμπιονίκης του 2012 στο Λονδίνο, έρχεται λίγες ημέρες μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο της Μαγιόρκα στο οποίο ο Παύλος κατετάγη τέταρτος χάνοντας στις λεπτομέρειες το μετάλλιο. Νωρίτερα, στα μέσα Μαρτίου, είχε πάρει το Χάλκινο στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Laser στην Ανδόρα της Ιταλίας και προηγουμένως πήρε το Αργυρό στη Mornareva Regatta που έγινε στο Σπλιτ της Κροατίας, στο πλαίσιο της προετοιμασίας του.

Στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Hyeres λαμβάνουν μέρος περίπου 1.000 αθλητές από 60 χώρες, ανάμεσά τους και τα κορυφαία ονόματα του αθλήματος, για τους οποίους αποτελεί και μία καλή ευκαιρία για προετοιμασία, περίπου 85 χιλιόμετρα – οδικώς – από τη Marseille Marina, όπου θα γίνουν οι αγώνες ιστιοπλοΐας στην Ολυμπιάδα «Παρίσι 2024». Στην κατηγορία Laser μετέχουν 160 αθλητές, γεγονός που την καθιστά ως την πολυπληθέστερη από τις εννέα συνολικά κατηγορίες.

Τον Κοντίδη στηρίζει διαχρονικά η ΟΠΑΠ Κύπρου ως μεγάλος χορηγός ενώ μεγάλος χορηγός είναι και η Finstella. Τον χορηγούν το Υφυπουργείο Τουρισμού, το Ίδρυμα Λεβέντη και η Πετρολίνα. Υποστηρικτές είναι η easyBoat.com, το Stelios Philanthropic Foundation, η Alassia NewShips Management, η Quadcode και η VITA Construction.