Οι τρεις αθλητές που προστέθηκαν στο πρόγραμμα «TowardsParis» του Παύλου Κοντίδη

Συνολικά δέκα αθλητές θα επωφελούνται τους επόμενους μήνες μέχρι το καλοκαίρι του 2024 από το πρόγραμμα Αθλητικής Ευθύνης #TowardsParis του Παύλου Κοντίδη, στην πορεία τους για τους Ολυμπιακούς και Παρα-Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024», μετά την ανακοίνωση της ένταξης στο πρόγραμμα τριών νέων μελών.

Όπως ανακοινώθηκε στο Gala Dinner, το οποίο διεξάχθηκε την περασμένη Παρασκευή (02/02) στη Λεμεσό με σκοπό την ενδυνάμωση της πρωτοβουλίας του Κύπριου ιστιοπλόου για ενίσχυση αθλητών με προοπτική να μεγαλώσει η Ολυμπιακή κυπριακή ομάδα, στο πρόγραμμα εντάσσονται δυο αθλητές του Τζούντο, οι Γιάννης Αντωνίου και Πέτρος Χριστοδουλίδης, και η ιστιοπλόος Νατάσα Λάππα.

Ο Γιάννης Αντωνίου είναι γεννημένος στις 8 Μαρτίου 2005. Τον περασμένο Σεπτέμβριο έγινε ο πρώτος έφηβος αθλητής του κυπριακού Τζούντο που κέρδισε μετάλλιο σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, παίρνοντας το αργυρό στα +100kg στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων (U21). Το 2022 κατέκτησε το χάλκινο στο Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νέων. Πλέον βρίσκεται στο Νο45 της Παγκόσμιας Κατάταξης στους Άνδρες. «Δουλεύουμε εντατικά τα τελευταία δυο χρόνια, εγώ περίμενα, είχα στόχο αυτές τις επιτυχίες. Κάναμε πολλές προπονήσεις, ως και τρεις φορές την ημέρα» δηλώνει ο 18χρονος και προσθέτει: «Ξεκινήσαμε το τελευταίο διάστημα να μπαίνουμε στην κατηγορία αντρών, αν και ηλικιακά τον περασμένο χρόνο περάσαμε την κατηγορία των εφήβων. Σιγά-σιγά ξεκινήσαμε τα αποτελέσματα που μας βοηθούν στην Ολυμπιακή και Παγκόσμια Κατάταξη».

Η Νατάσα Λάππα σε ηλικία 22 ετών (02/10/2001) διεκδικεί τη δεύτερη παρουσία της σε Ολυμπιακούς Αγώνες, μετά από αυτή στο Τόκυο, βαδίζοντας στα βήματα του πατέρα της, Δημήτρη, ο οποίος είχε αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς το 1996 και το 2000. Κατά τον πρώτο μήνα του 2024 η Λάππα έλαβε μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που έγινε στη Λανζαρότε της Ισπανίας. «Για εμένα αυτός ο αγώνας ήταν προετοιμασία για τον προ-Ολυμπιακό αγώνα στη Γαλλία που θα γίνει τον Απρίλη» λέει και συμπληρώνει: «εκεί θα δοθούν πέντε Ολυμπιακές κάρτες και θα πάω να  διεκδικήσω μία από αυτές για πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες».

O 19χρονος (12/12/2004) Πέτρος Χριστοδουλίδης βρίσκεται στο Νο42 της Παγκόσμιας Κατάταξης στα -60kg των Ανδρών, ενώ έχει διακριθεί σε αγώνες Εφήβων και Νέων. Πέρσι κατάκτησε χάλκινο μετάλλιο στην αντρική κατηγορία σε Γκραν Πρι στην Αυστρία. Έχει ως πρότυπο τον πατέρα του Χρίστο Χριστοδουλίδη, ο οποίος συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004, λίγους μήνες πριν έρθει στον κόσμο ο Πέτρος. «Η μεγαλύτερη μου επιτυχία ως τώρα είναι το χάλκινο στο Γκραν Πρι στην Αυστρία. Κατέκτησα επίσης την πέμπτη θέση στους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες καθώς και τη δεύτερη θέση στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα» αναφέρει ο νεαρός τζουντόκα και προσθέτει: «Τώρα βρίσκομαι στην 41η στην Παγκόσμια Κατάταξη κι αυτό μου δίνει αυτοπεποίθηση για να προχωρήσω και να πάρω την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες Παρίσι «2024».

Θυμίζουμε ότι μέσω του προγράμματος, παρεχόταν ήδη βοήθεια, είτε οικονομική, είτε υλικοτεχνική στους Νικόλα Αντωνίου (Κολύμβηση), Ανδρέα Δουλάππα (Παρα-Τρίαθλο), Αναστασία Ελευθερίου (Σκοποβολή), Αλέξανδρο Ζησιμίδη (Κωπηλασία), Μαριλένα Μακρή (Ιστιοπλοΐα), Γιώργο Μπαλαρτζισβίλι (Τζούντο) και Ευάγγελο Χαραλάμπους (Τάεκβοντο). Οι επτά αυτοί αθλητές είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα τον Δεκέμβριο του 2022.

Τα έσοδα του προγράμματος #TowardsParis προέχονται από τους χορηγούς και υποστηρικτές του Παύλου Κοντίδη, καθώς και από άλλες δράσεις, όπως το πρόσφατο Gala Dinner, κατά το οποίο δημοπρατήθηκαν και ιστορικά αντικείμενα από τη συλλογή του ιστιοπλόου του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού. Έσοδα προκύπτουν από τις πωλήσεις επίσημων προϊόντων μέσω του https://pksailingshop.com και του tshirtjunkies.co/collections/pavlos-kontides, μέσα από τη συνεργασία με το κατάστημα https://tshirtjunkies.co, το οποίο δεν οικοποιείται κανένα ποσό, με τα καθαρά έσοδα να πηγαίνουν κατευθείαν για το στόχο του #TowardsParis.

Τον Κοντίδη, και μαζί το πρόγραμμα #TowardsParis, στηρίζουν η ΟΠΑΠ Κύπρου, διαχρονικός χορηγός, η Finstella, το Υφυπουργείο Τουρισμού, το Ίδρυμα Λεβέντη, η Πετρολίνα, η easyBoat.com, το Stelios Philanthropic Foundation, η Alassia NewShips Management, η Quadcode και η VITA Construction.