«Ο Κοντίδης αποτελεί πρότυπο για πολίτες και πολιτικούς»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης έπλεξε το εγκώμιο του Παύλου Κοντίδη, τιμώντας με την παρουσία του εκδήλωση του Κύπριου Ολυμπιονίκη.

Στην παρουσία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη, ο Παύλος Κοντίδης παρέθεσε cocktail party το απόγευμα της Δευτέρας (19/11) για φίλους, χορηγούς, υποστηρικτές και εκπροσώπους των ΜΜΕ, με την ευκαιρία της ανάδειξής του ως Rolex World Sailor of the Year 2018. Αφού συνεχάρη τον Κύπριο ιστιοπλόο και κορυφαίο του κόσμου για το 2018, ο κ. Αναστασιάδης σημείωσε πως «ο αγώνας του Παύλου αποτελεί πρότυπο για όλους μας, πολίτες και πολιτικούς», ενώ ευχήθηκε στον Κοντίδη άλλο ένα μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες Τόκιο 2020, όπου ο Κοντίδης έχει ήδη εξασφαλίσει την πρόκρισή του. Σημειώνεται πως θα είναι η τέταρτη συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες για τον αθλητή του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού. Ανέφερε επίσης ότι «οι επιτυχίες του Κοντίδη αποτελούν πηγή έμπνευσης για όλους όσους ασχολούνται με τον αθλητισμό, αφού στο πρόσωπό του αντικατοπτρίζονται αρχές και αξίες που πρέπει να διέπουν κάθε αθλητή, όπως η πίστη, η επιμονή και η συνέπεια».

Ο Παύλος Κοντίδης ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την τιμή που του έκανε να παρευρεθεί στην εκδήλωση αλλά και για τη διαχρονική στήριξη της προσπάθειας του από την Πολιτεία. Απευθυνόμενος σε φίλους και υποστηρικτές σημείωσε πως «η ψήφος του καθενός από εσάς ήταν σημαντική και μέτρησε στην ανάδειξή μου ως ο καλύτερος ιστιοπλόος του κόσμου». Ο 28χρονος Ολυμπιονίκης ανέφερε πως οι διοργανωτές του θεσμού Rolex World Sailor of the Year του αποκάλυψαν ότι στη ψηφοφορία του κοινού (προσμετρούσε 30% στο τελικό αποτέλεσμα) απέσπασε πολύ περισσότερους από το 50% των ψήφων, προκαλώντας την απορία των υπευθύνων της καταμέτρησης. «Μπορεί να είμαστε λίγοι αλλά δείξαμε για μια ακόμα φορά πως αν ενωθούμε μπορούμε να πετύχουμε πολλά» είπε με νόημα ο Κοντίδης.

Ευχαριστίες σε οικογένεια και προπονητή

Δεν παρέλειψε επίσης να ευχαριστήσει την οικογένεια του «που με στηρίζει από μικρό και είναι πάντα δίπλα μου, ψυχολογικά και οικονομικά», την κοπέλα του αλλάκαι τον προπονητή του Jozo Jakelic «το δεύτερο πατέρα μου» όπως είπε «που μου έμαθε σχεδόν όλα τα μυστικά της ιστιοπλοΐας», πρόσθεσε.

Συμβολικό δώρο

Τόσο στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας όσο και τους χορηγούς του ο Παύλος Κοντίδης έδωσε ένα καμβά υπογεγραμμένο από τον ίδιο, ο οποίος τον απεικονίζει την ώρα που στέφεται για δεύτερη συνεχή χρονιά Παγκόσμιος Πρωταθλητής στο Άαρχους της Δανίας, τον περασμένο Αύγουστο. Η φωτογράφος Σελήνη – Αλεξία Χριστοδούλου δώρισε στον Παύλο τη φωτογραφία του από τους Ολυμπιακούς Αγώνες Ρίο 2016, την οποία απαθανάτισε η ίδια και κοσμούσε την έκθεσή της «Moments of Glory», σε Λευκωσία και Λονδίνο.

Πέρα του Προέδρου της Δημοκρατίας, την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος, ο Αντιπρόεδρος και Γενικός Γραμματέας της ΚΟΕ κ.κ. Μιχαηλίδης, Χρυσοστόμου και Λόττας, αντίστοιχα, ο Αντιπρόεδρος του ΚΟΑ κ. Δημήτρης Λεοντής και η Γενική Διευθύντρια του Οργανισμού Δρ. Μαίρη Χαραλάμπους – Παπαμιλτιάδη, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας κ. Γιάννος Φωτίου, ο Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού Δρ. Γιώργος Παναγιώτου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ayia Napa Marina κ. Σταύρος Καραμοντάνης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΠΑΠ Κύπρου κ. Δημήτρης Αλετράρης, η κα Γεωργία Λευκαρίτη, Εκτελεστικός Σύμβουλος της Petrolina (Holdings) Public Ltd, ο κ. Κυριάκος Μιχαηλίδης της RCB Bank και ο Μίλαν Τράικοβιτς. Τον Κοντίδη χορηγεί επίσης το Ίδρυμα Λεβέντη ενώ στον στηρίζει ο Σερ Στέλιος Χατζηϊωάννου μέσω της EASY Family of Brands και του Stelios Foundation καθώς και το VITA Group.