Ο Παύλος Κοντίδης μίλησε για την ανάδειξή του ως Rolex World Sailor of the Year τα ξημερώματα στη Φλόριντα των ΗΠΑ

Για την εκπλήρωση ενός παιδικού ονείρου μίλησε ο Παύλος Κοντίδης μετά την ανάδειξή τους ως Rolex World Sailor of the Year 2018, του κορυφαίου τίτλου τιμής στην ιστιοπλοΐα, που απονέμεται ανελλιπώς από το 1994, ανάμεσα σε ιστιοπλόους τόσο των Ολυμπιακών κατηγοριών όσο και της ανοικτής θαλάσσης. Οι υποψηφιότητες στην ανδρική κατηγορία ήταν πέντε.

«Είναι ένα πολύ ξεχωριστό συναίσθημα αυτό που νιώθω. Μοναδικό. Είναι μεγάλη η περηφάνεια να μπαίνει το όνομά μου σε αυτό το τρόπαιο, όπου αναγράφονται τόσοι θρύλοι και τόσα μεγάλα ονόματα του αθλήματος. Βλέποντας τα τεράστια ονόματα που ήταν επίσης υποψήφιοι γι αυτό τον τίτλο και αναλογιζόμενος τι έχουν πετύχει το 2018, με κάνει ακόμα πιο περήφανο και χαρούμενο που είμαι εγώ αυτός που καταφέρνει να τον κερδίσει και να αναδείξω –για μια ακόμα φορά- τη μικρή μας πατρίδα» είπε ο 28χρονος ιστιοπλόος του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού.

Συνέχισε μιλώντας για τις επιτυχίες που τον είχαν φέρει ως υποψήφιο για τον τίτλο του Rolex World Sailor of the Year 2018: «Οι τελευταίοι δώδεκα μήνες ήταν φανταστικοί, οι καλύτεροι της καριέρας μου. Ξεκίνησα το Σεπτέμβριο του 2017 με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Σπλιτ όπου κέρδισα με μόνο 15 βαθμούς ποινής, που είναι πολύ ξεχωριστό για την κατηγορία Laser, υπολογίζοντας το ταλέντο και τον ανταγωνισμό που υπάρχει. Το 2018 δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο αλλά το Μάιο κατάφερα να κερδίσω το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Όμως, πιο σημαντικός αγώνας και στόχος της χρονιάς ήταν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Aarhus που ήταν και η πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Τόκυο 2020. Σε μια έντονη κούρσα, πολύ κοντά με τον Αυστραλό Matthew Wearn, κατάφερα να πάρω το χρυσό».

«Προέρχομαι από ένα μικρό νησί στη Μεσόγειο και εύχομαι αυτή η επιτυχία να εμπνεύσει νεαρούς συμπατριώτες μου να ονειρευτούν μεγάλα πράγματα και να μην φοβηθούν να τα κυνηγήσουν» ανέφερε σε άλλο σημείο.

Κλείνοντας είπε: «Ήξερα ότι με αυτά τα αποτελέσματα είχα πάρα πολύ αποτελέσματα να είμαι ένας από τους υποψήφιους γι αυτό το ξεχωριστό βραβείο, το οποίο είχα ονειρευτεί από μικρό παιδί 14 χρόνων. Ήταν κάτι που έγραψα πολλές φορές στο χαρτί με τις επιθυμίες μου και βλέποντάς το να γίνεται πραγματικότητα, δεν μπορεί παρά να με συγκινεί».