Ο Παύλος Κοντίδης μύησε παιδιά και νέους στο άθλημα της ιστιοπλοΐας

Δεκάδες παιδιά, νέοι και νέες αλλά και μεγαλύτερης ηλικίας άτομα μυήθηκαν στο άθλημα της ιστιοπλοΐας από τον Παύλο Κοντίδη. Το διήμερο 23-24 Σεπτεμβρίου ο αργυρός Ολυμπιονίκης και δις Παγκόσμιος Πρωταθλητής διοργάνωσε ιστιοπλοϊκό καμπ στο Ναυτικό Όμιλο Λεμεσού, δίνοντας την ευκαιρία σε παιδάκια αλλά και μεγαλύτερους να γνωρίσουν το άθλημα και σε ιστιοπλόους να μάθουν ορισμένα από τα μυστικά από τον κορυφαίο του είδους.

Το προπονητικό καμπ του Παύλου Κοντίδη παρουσίασε η Quadcode, μια πρωτοπόρος εταιρεία του τομέα Fintech με έδρα την Κύπρο. Το καμπ ήταν η πρώτη από μια σειρά κοινές δράσεις οι οποίες στόχο έχουν να φέρουν περισσότερο κόσμο κοντά στον αθλητισμό και στην ιστιοπλοΐα.

«Η δύναμη είναι στο μυαλό»

Η πρώτη ημέρα περιλάμβανε διάλεξη στην οποία ο Κοντίδης αναφέρθηκε στις δυσκολίες που ξεπέρασε και ξεπερνάει για να φτάσει και να παραμείνει στην κορυφή: από το πρόβλημα στη μέση, το κάταγμα στο χέρι μέχρι την ποινή που του στέρησε ένα μετάλλιο στο «Τόκυο 2020». Το κεντρικό μήνυμα ήταν πως «η δύναμη είναι στο μυαλό» και ότι «δεν πρέπει να αφήνουμε να μας επηρεάσουν πράγματα που δεν μπορούμε να επηρεάσουμε όπως πχ μια απόφαση διαιτητή».

Από την… πράξη στη θεωρία

Την επόμενη ημέρα οι συμμετέχοντες κατέβηκαν στη θάλασσα και ο Παύλος τους έδειξε τη λειτουργία του σκάφους του. Πέρα από μικρά παιδάκια τον παρακολούθησαν και ενήλικες που ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με την ιστιοπλοΐα. Στη συνέχεια φόρεσαν στολές και ο 32χρονος Ολυμπιονίκης τους πήγε όλα μια βόλτα με το σκάφος καθώς οι καιρικές συνθήκες ήταν ευνοϊκές καθώς έπνεε ικανοποιητικός άνεμος.

Το απόγευμα του Σαββάτου (24/9) ήταν αφιερωμένο στους ιστιοπλόους, στην συντριπτική πλειοψηφία νεαροί, κάποιοι εξ αυτών με διεθνείς παραστάσεις – ανάμεσά τους και η Μαριλένα Μακρή. Ο Κοντίδης μοιράστηκε μυστικά που αφορούν την σωστή εκκίνηση αλλά και την τακτική στο όρτσα και στο πρίμα.

Άπαντες αποχώρησαν ικανοποιημένοι και σοφότεροι παίρνοντας μαζί και αναμνηστικά δωράκια ενώ ο Ολυμπιονίκης μας εμφανώς ευχαριστημένος και χαρούμενος από την ανταπόκριση ανανέωσε το ραντεβού για το επόμενο καμπ.