Πέμπτος ο Κοντίδης στο test event του Sailing Week στο Aarhus

Κερδίζοντας την κούρσα μεταλλίων και παίρνοντας σημαντική ψυχολογική ώθηση ενόψει του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος των Laser που θα γίνει 14-19 Σεπτεμβρίου στο Σπλιτ της Κροατίας, ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στην Sailing Week του Aarhus ο Παύλος Κοντίδης. Επρόκειτο για το test event ενόψει του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ιστιοπλοΐας που θα φιλοξενήσει η Δανία στον ίδιο χώρο το 2018 (30 Ιουλίου – 12 Αυγούστου) και το οποίο αποτελεί τον πρώτο μεγάλο αγώνα πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020, καθώς θα δώσει συνολικά το 40% των προκρίσεων.

Πληρώνοντας ουσιαστικά το κακό ξεκίνημα και τους πολλούς βαθμούς ποινής που πήρε στις πρώτες ιστιοδρομίες, ο Κοντίδης ήταν πέμπτος στον αγώνα, πίσω από τους Αυστραλούς Wearn και Burton, που καπάρωσαν τις δύο πρώτες θέσεις, αλλά και τους Νεοζηλανδούς Meech και Saunders που ακολούθησαν. Ο Κύπριος ιστιοπλόος, Νο2 στην παγκόσμια κατάταξη, άφησε πίσω του το Γερμανό Philipp Buhl, Νο1 στον κόσμο.

«Ήταν αγώνας όπου θέλαμε να μάθουμε όσο το δυνατόν πιο πολλά πράγματα μπορούμε για τον καιρό. Βιώσαμε αρκετές διαφορετικές συνθήκες. Και είμαι αρκετά χαρούμενος επειδή στο τέλος του αγώνα ήμασταν πολύ πιο σοφοί και μπορούσαμε να κατανοήσουμε πολύ καλύτερα τον καιρό, σε σχέση με το ξεκίνημα της διοργάνωσης. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και στην μετεωρολογική ομάδα που μας βοηθάει» εξηγεί ο 27χρονος αθλητής του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού.

Σχετικά με το αγωνιστικό κομμάτι ο Κοντίδης λέει πως «η πρώτη θέση στην κούρσα μεταλλίων που έδωσε γερή ψυχολογική ώθηση ενόψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος των Laser στο Σπλιτ. Στις πρώτες δύο αγωνιστικές δεν είχα και τόσο καλά πλασαρίσματα, κάτι που μου κόστισε μια θέση το βάθρο. Όμως, όλη μου η σκέψη είναι στο Παγκόσμιο του Σπλιτ, 14-19 Σεπτεμβρίου» λέει ο Κοντίδης και προσθέτει: «είδαμε στο Aarhus πράγματα που θέλουν μερικές βελτιώσεις ενόψει Σπλιτ, στοιχεία που θα δουλέψουμε την περίοδο προετοιμασίας που ακολουθεί. Οπωσδήποτε θέλουμε δουλειά στις εκκινήσεις. Σίγουρα όμως θα είμαστε έτοιμοι στο Σπλιτ».

Χορηγοί του Κοντίδη και φέτος είναι η ΟΠΑΠ Κύπρου, το Ίδρυμα Λεβέντη και η RCB Bank, ενώ στηρίζεται από το Stelios Philanthropic Foundation, την AJK Wealth Management και την κατασκευαστική VITA.