«Πλέον θα προετοιμαστώ απερίσπαστος για τους Ολυμπιακούς Αγώνες»

Στο πιο μεγάλο αγωνιστικό ραντεβού για το 2023 αλλά και το δεύτερο πιο σημαντικό μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ο Παύλος Κοντίδης απέδειξε και πάλι πως βρίσκεται στην παγκόσμια ελίτ του αγωνίσματός του και συγκεκριμένα της ιστιοπλοϊκής κλάσης ILCA 7 (Laser). O 33χρονος ιστιοπλόος βρέθηκε για τέταρτη συνεχή διοργάνωση Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ιστιοπλοΐας στην κούρσα μεταλλίων, όπου κατέλαβε την 6η θέση, επίδοση που αποτελεί τη δεύτερη καλύτερη της καριέρας του στο θεσμό που διεξάγεται κάθε τέσσερα χρόνια – στο προηγούμενο στο Άρχους ήταν χρυσός. Παράλληλα, επέκτεινε ένα δικό του ρεκόρ αφού το από 2011 είναι σε όλες τις κούρσες μεταλλίων Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων Ιστιοπλοΐας και Ολυμπιακών Αγώνων (σύνολο επτά διοργανώσεις).

«Το 2023 ήταν μια πολύ μεγάλη και επιτυχημένη χρονιά. Ξεκινήσαμε νωρίς με το Πανευρωπαϊκό. Σχεδόν σε όλους τους αγώνες ήμουν στο βάθρο συνεχίζοντας από το 2022 όπου ήμουν δεύτερος στο Παγκόσμιο των Laser και πρώτος στο Πανευρωπαϊκό. Σίγουρα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Απαιτείται μια ολοκληρωμένη ανασκόπηση της χρονιάς ώστε να προετοιμαστούμε όσο το δυνατό καλύτερο για το 2024 που είναι Ολυμπιακή Χρονιά. Ξεκινάμε νωρίς και του χρόνου με Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Αυστραλία τον Ιανουάριο. Ξεκινάμε προετοιμασία από τον Οκτώβριο ενώ το Σεπτέμβριο θα επικεντρωθούμε στη φυσική κατάσταση. Νοέμβριο και Δεκέμβριο θα κάνουμε προπονητικά καμπ» δηλώνει ο Κοντίδης.

Σχετικά με τον αγώνα στη Χάγη αναφέρει: «Η έκτη θέση είναι ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Αν ήμουν στο βάθρο, που θα μπορούσα να είμαι, θα ήμουν ακόμα πιο ευχαριστημένος. Όμως, με ικανοποιεί το γεγονός ότι κλείδωσα τη θέση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες οπότε μπορώ να προετοιμαστώ απρόσκοπτα. Ήταν πολύ δύσκολη βδομάδα με οκτώ συνεχόμενες μέρες στη θάλασσα αφού εν τέλει δεν δόθηκαν τα δύο ρεπό που προγραμματίζονταν. Οι συνθήκες ήταν περίπλοκες με δυνατό ρεύμα ανάλογα και με την παλίρροια. Παρότι ξεκίνησα δυναμικά τη βδομάδα προς το τέλος μου κόστισαν οι εκκινήσεις οι οποίες αν ήταν καλύτερες, θα είχα πιο καλά αποτελέσματα. Ειδικά σε αυτό τον αγώνα η εκκίνηση ήταν σημαντική αφού ο στόλος ήταν 70 σκάφη, συγκριτικά με 40-45 που έχουμε συνήθως».

Ο Κοντίδης ολοκληρώνει το αγωνιστικό σκέλος του 2023 με τρία χάλκινα μετάλλια: στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Hyeres και στο Test Event των Ολυμπιακών Αγώνων. Μια τέταρτη θέση στο νήμα, στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Μαγιόρκας και την έκτη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Σε μια αξιοζήλευτη πορεία έχει να βρεθεί εκτός 6αδας δύο ολόκληρα χρόνια, διαγωνιζόμενος πάντα μεταξύ 130-150 αθλητών από όλο τον κόσμο.

Τον Κοντίδη στηρίζει διαχρονικά η ΟΠΑΠ Κύπρου ως μεγάλος χορηγός ενώ μεγάλος χορηγός είναι και η Finstella. Τον χορηγούν το Υφυπουργείο Τουρισμού, το Ίδρυμα Λεβέντη και η Πετρολίνα. Υποστηρικτές είναι η easyBoat.com, το Stelios Philanthropic Foundation, η Alassia NewShips Management, η Quadcode και η VITA Construction.