Στην Ιαπωνία για καλοκαιρινή προετοιμασία ο Κοντίδης

Στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου βρίσκεται ο Κύπριος Ολυμπιονίκης για προετοιμασία ενόψει του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος που θα γίνει τον Ιούλιο.

Στην Ιαπωνία βρίσκεται από Πέμπτη (06/6) ο Παύλος Κοντίδης όπου θα περάσει μεγάλο μέρος του φετινού καλοκαιριού. Το πρόγραμμά του περιλαμβάνει προετοιμασία δύο εβδομάδων στην πόλη Sakaiminato όπου θα διεξαχθεί το παγκόσμιο πρωτάθλημα των σκαφών τύπου Laser, 2-9 Ιουλίου. Στο μεσοδιάστημα θα γυρίσει για μερικές ημέρες στην Κύπρο, ενώ τον Αύγουστο θα βρεθεί και πάλι στην Ιαπωνία για γνωριμία με τα Ολυμπιακά νερά.

«Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα των Laser είναι ο μεγάλος στόχος της χρονιάς. Θα διεξαχθεί σε διαφορετικές θάλασσες από αυτές όπου θα γίνουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκυο 2020» λέει ο back2back παγκόσμιος πρωταθλητής και Rolex World Sailor of the Year για το 2018.

«Ευχαριστημένος έως τώρα»

Αν και δεν είχε το ιδανικό ξεκίνημα στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, που έλαβε χώρα στο Πόρτο τον περασμένο μήνα, εντούτοις, ο 29χρονος Ολυμπιονίκης κατάφερε να κάνει τη μεγάλη ανατροπή και από τη 40η θέση βρέθηκε στην 4η, μόνο ένα βαθμό μακριά από το χάλκινο μετάλλιο.

«Το Πανευρωπαϊκό ήταν μέχρι τώρα το μεγαλύτερο τεστ φέτος. Ο ανταγωνισμός ήταν πολύ μεγάλος, συμμετείχαν οι κορυφαίοι αθλητές. Δυστυχώς ξεκίνησα νωθρά, χρεώθηκα περισσότερους βαθμούς από όσους έπρεπε και βρέθηκα με την πλάτη στον τοίχο, στην 40στη θέση. Με ικανοποιεί που εντόπισα γρήγορα αυτά που έπρεπε να αλλάξω και να διορθώσω και έτσι την τρίτη ημέρα πήρα μια πρώτη και μια δεύτερη θέση. Ένας βαθμός ήταν αρκετός για να μου στερήσει το μετάλλιο. Δεν με προβληματίζει όμως, επειδή γνωρίζω πως με 1-2 διαφορετικές αποφάσεις τις πρώτες μέρες θα διεκδικούσα το χρυσό» σχολίασε ο Κοντίδης σχετικά με την παρουσία του στο Πόρτο, όπου πήγε ως Πρωταθλητής Ευρώπης.

Ο ιστιοπλόος του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού έδωσε άλλους δύο σημαντικούς αγώνες φέτος, το Trofeo Princesa Sofia στη Μαγιόρκα και το Παγκόσμιο Κύπελλο της Γένοβας όπου ήταν δεύτερος. «Είμαι ευχαριστημένος και από τους δύο αγώνες, ειδικά από τη Γένοβα πήρα το αργυρό με μπουνάτσες (χαμηλές εντάσεις ανέμου), στις οποίες υστερούσα στο παρελθόν, ενώ τώρα έχω βελτιωθεί αρκετά» σημειώνει.

Με εξασφαλισμένη την πρόκριση για το μεγάλο αθλητικό ραντεβού της 4ετίας, ο Κοντίδης σημειώνει πως «η προετοιμασία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο 2020 ξεκινάει με το επόμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, στην Αυστραλία, το οποίο θα διεξαχθεί αρκετά νωρίς, το Φεβρουάριο του 2020» όπως αναφέρει.

Ο Παύλος Κοντίδης είναι Brand Ambassador της Ayia Napa Marina ενώ τον χορηγούν και για το 2019 η ΟΠΑΠ Κύπρου, το Ίδρυμα Λεβέντη, η RCB Bank και η Πετρολίνα. Στηρίζεται από το Easy Family of Brands, το Stelios Philanthropic Foundation και το VITA Group.