Στη Δανία για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ο Παύλος Κοντίδης

Ο Ολυμπιονίκης μας κυνηγάει ακόμη μία διάκριση, η οποία θα φέρει και το εισιτήριο για του Ολυμπιακούς του Τόκυο, στο Άαρχους της Δανίας.

Από τις 3 μέχρι τις 11 Αυγούστου διεξάγεται το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας, στο Άαρχους και ο Παγκόσμιος και Ευρωπαϊκός Πρωταθλητής Παύλος Κοντίδης, βρίσκεται ήδη στη Δανία ενόψει των αγώνων. Πρόκειται για το σημαντικότερο αγώνα της χρονιάς, ο οποίος θα δώσει εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο.

Ο πρωταθλητής μας διανύει μία περίοδο εκπληκτικής φόρμας και μετά την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στο La Rochelle της Γαλλίας τον περασμένο Μάιο, αναμένεται να διεκδικήσει ακόμη μία μεγάλη διάκριση για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

«Θα διαρκέσει μέχρι το τέλος η μάχη»

Ο Πρωταθλητής Ευρώπης, Παύλος Κοντίδης, σε δηλώσεις του αναφέρει πως είναι έτοιμος «Για τον πιο σημαντικό αγώνα της χρονιάς, στον οποίο θα διεκδικήσω και την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκυο». Όσον αφορά τις δυσκολίες του αγώνα, ο 28χρονος ιστιοπλόος σημειώνει πως «Πρόκειται για έναν πάρα πολύ δύσκολο αγώνα, αφού οι καιρικές συνθήκες εναλλάσσονται συνεχώς. Θα διαρκέσει μέχρι το τέλος η μάχη και ο καλύτερος θα κερδίσει».

Ο Κοντίδης αναμένει έναν πολύ σκληρό αγώνα με αρκετό ανταγωνισμό, ξεχωρίζοντας τους δύο Αυστραλούς ιστιοπλόους και τον Νεοζηλανδό. Στη λίστα του με τους πιο δύσκολους αντιπάλους είναι επίσης ο Γερμανός, ο Γάλλος και οι δύο Άγγλοι. Ο Ολυμπιονίκης νιώθει επίσης πολύ αισιόδοξος αφού βρίσκεται σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση, ενώ δεν παραλείπει να στείλει και τις ευχαριστίες του στους υποστηρικτές του: «Θέλω να ευχαριστήσω αυτούς που με στηρίζουν, τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού, την ΚΟΕ, το Ναυτικό Όμιλο Λεμεσού και την Ομοσπονδία μου, μα πάνω από όλα τους χορηγούς μου, την ΟΠΑΠ Κύπρου, το Λεβέντειο Ίδρυμα, την RCB Bank και την Πετρολίνα, όπως και τους υποστηρικτές μου, το Stelios Foundation και την Vita Construction.