Στη Μαγιόρκα για το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο ο Κοντίδης

Σε δυο Παγκόσμια Κύπελλα θα συμμετάσχει τον επόμενο μήνα ο Παύλος Κοντίδης, πριν μπει στα βαθιά της προετοιμασίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024». Το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο της χρονιάς, το 53ο Trofeo Princesa Sofia, θα διεξαχθεί από την 1η Απριλίου μέχρι τις 6 του μήνα.

O Κύπριος ιστιοπλόος σπάνια στην καριέρα του απουσιάζει από τον αγώνα στην πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη των Βαλεαρίδων Νήσων. Πέρσι είχε πετύχει το καλύτερο πλασάρισμά του στον συγκεκριμένο αγώνα, παίρνοντας τη 4η θέση, κι αν έλειπαν κάποιες συγκυρίες μπορούσε να κατακτήσει το χάλκινο ακόμη και το αργυρό μετάλλιο.

Στη φετινή έκδοση της διοργάνωσης, θα λάβουν μέρος γύρω στους 190 αθλητές στην κατηγορία Laser, που κατέχει το μεγαλύτερο ποσοστό συμμετοχής σε σχέση με τις υπόλοιπες εννέα κατηγορίες. Συνολικά στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Μαγιόρκα θα αγωνιστούν περίπου 1100 ιστιοπλόοι, ανάμεσα τους και αθλητές, όπως ο Κοντίδης, που θα ανταγωνιστούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024».

«Έγινε πολύ καλή προετοιμασία τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο στην Κροατία στο Σπλιτ, έπειτα από κάποια ξεκούραση μετά το Παγκόσμιο της Αυστραλίας, όπου η έκτη θέση θα έλεγα ότι αδικεί την ετοιμότητά μου» αναφέρει ο ιστιοπλόος του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού και συμπληρώνει: «Στη Μαγιόρκα είναι ένας μεγάλος αγώνας, έχει 189 συμμετοχές και θα είμαστε χωρισμένοι σε τρία γκρουπ. Θα έχουμε πρώτα τα προκριματικά και μετά τα τελικά και στις 6 Απριλίου τη medal race για τα πρώτα δέκα σκάφη».

«Τεστ δυνατοτήτων»

Το Παγκόσμιο Κύπελλο της Μαγιόρκα αποτελεί και τεστ δυνατοτήτων καθώς θα λάβουν μέρος σε αυτό όλοι οι αθλητές που θα διεκδικήσουν μετάλλιο ή το ψηλότερο πλασάρισμα στους Ολυμπιακούς Αγώνες. «Πάω στον αγώνα για να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό, να φρεσκάρω την αγωνιστική μου ετοιμότητα» δηλώνει ο Κύπριος Αργυρός Ολυμπιονίκης του «Λονδίνο 2012» επισημαίνοντας επιπλέον ότι «μπαίνουμε σιγά-σιγά σε αγωνιστικούς ρυθμούς μιας και οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι μόλις τέσσερις μήνες μακριά».

Μετά τον αγώνα στη Μαγιόρκα ο Χρυσός Παγκόσμιος Πρωταθλητής το 2017 και το 2018 θα επιστρέψει για λίγες ημέρες στην Κύπρο κι έπειτα θα αναχωρήσει για τη Γαλλία και συγκεκριμένα το Hyeres για το δεύτερο Παγκόσμιο Κύπελλο της χρονιάς, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 20 μέχρι τις 27 Απριλίου. «Όπως είχα αναφέρει στην πρόσφατη δημοσιογραφική διάσκεψη για την ανακοίνωση του Super Grand Sponsor του Freedom24, τον Μάιο και τον Ιούνιο θα προπονούμαι στα Ολυμπιακά νερά της Μασσαλίας, όπου θα αγωνιστώ 1-7 του Αυγούστου» σημειώνει ο Πρωταθλητής Ευρώπης το 2018 και το 2022.

Super Grand Sponsor του Κοντίδη είναι η Freedom24, ενώ τον στηρίζει διαχρονικά η ΟΠΑΠ Κύπρου ως μεγάλος χορηγός ενώ μεγάλοι χορηγοί είναι επίσης οι Finstella και easyBoat.com. Τον χορηγούν το Υφυπουργείο Τουρισμού, το Ίδρυμα Λεβέντη, η Πετρολίνα και η Ayia Napa Marina. Υποστηρικτές είναι το Stelios Philanthropic Foundation, η Alassia NewShips Management, η Quadcode και η VITA Construction.