Στο Μαϊάμι ο πρώτος φετινός αγώνας του Κοντίδη

Αρχίζει το βράδυ της Τρίτης (23/1) το δεύτερο Παγκόσμιο Κύπελλο της σεζόν 2017-18 το οποίο θα διαρκέσει έως την Κυριακή (28/1).

Από το Μαϊάμι της Φλόριντα στις ΗΠΑ κάνει αρχή στις αγωνιστικές του υποχρεώσεις για το 2018 ο Παύλος Κοντίδης. Βρισκόμενος στο Νο1 της Παγκόσμιας Κατάταξης των Laser, ο ιστιοπλόος του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού θα λάβει μέρος στο δεύτερο Παγκόσμιο Κύπελλο της σεζόν, το οποίο ξεκινάει την Τρίτη (23/1) στις 19:30 ώρα Κύπρου και ολοκληρώνεται την Κυριακή (28/1).

Πρόκειται για τον πρώτο αγώνα του 2018 αλλά δεύτερο Παγκόσμιο Κύπελλο της σεζόν, αφού προηγήθηκε ο αγώνας στο Gamagori τον Οκτώβριο, όπου ο Κοντίδης ήταν δεύτερος. Δεύτερος ήταν στο Μαϊάμι και το 2017.

«Κάναμε σωστή προετοιμασία»

«Είναι ο πρώτος αγώνας του 2018 και είμαι πολύ ενθουσιασμένος. Ανυπομονώ, καθώς πέρασαν μήνες από την τελευταία φορά που αγωνίστηκα» δηλώνει από τη Φλόριντα ο 28χρονος ιστιοπλόος και προσθέτει: «Νιώθω έτοιμος. Κάναμε σωστή προετοιμασία το Δεκέμβριο και τις τρεις πρώτες εβδομάδες του Ιανουαρίου. Είναι ένα καλό τεστ στο ξεκίνημα της χρονιάς, αφού όλοι οι μεγάλοι αντίπαλοι είναι εδώ».

Πάντως ο Αργυρός Ολυμπιονίκης του Λονδίνου υπογραμμίζει πως «πρωταρχικός στόχος του 2018 είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στο Aarhus της Δανίας στις αρχές Αυγούστου, όπου και κριθούν οι πρώτες κάρτες πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020».

Πρωτοκλασάτα ονόματα στο Μαϊάμι

Στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Μαϊάμι μετέχουν 540 ιστιοπλόοι, εκπροσωπώντας πέραν των 50 χωρών, στις δέκα Ολυμπιακές κατηγορίες. Εβδομήντα εξ αυτών διαγωνίζονται στα Laser (ανδρών), κατηγορία που είναι η πολυπληθέστερη σε ακόμα έναν αγώνα. Ανάμεσα στους βασικούς αντιπάλους του Κοντίδη είναι οι Matthew Wearn (Αυστραλία) και Philipp Buhl (Γερμανία), καθώς και ο Jean Baptiste Bernaz (Γαλλία) που κέρδισε πέρσι στο Μαϊάμι. Εκεί βρίσκονται και οι τρεις πρώτοι Ολυμπιονίκες του Ρίο, Tom Burton (Αυστραλία), Tonci Stipanovic (Κροατία) και Sam Meech (Ν. Ζηλανδία) ανάμεσα σε 27 κατόχους Ολυμπιακών μεταλλίων που διαγωνίζονται σε όλες τις κατηγορίες – ανάμεσά τους και ο Κοντίδης. Στους σημαντικούς αντιπάλους συγκαταλέγεται και ο Βρετανός Nick Thompson, Πρωταθλητής Ευρώπης το 2017.

Χορηγοί του Κοντίδη είναι η ΟΠΑΠ Κύπρου, το Ίδρυμα Λεβέντη και η RCB Bank, ενώ στηρίζεται από το Stelios Philanthropic Foundation, την AJK Wealth Management και την κατασκευαστική VITA.