Στο Νο1 του κόσμου διατηρείται ο Παύλος Κοντίδης

Για όγδοο συνεχόμενο μήνα ο Παύλος Κοντίδης παραμένει στο Νο1 της Παγκόσμιας Κατάταξης των σκαφών τύπου Laser. Στην κατάταξη που ανακοινώθηκε την περασμένη βδομάδα ο Κύπριος Ολυμπιονίκης έχει 769 βαθμούς έναντι 711β του Χιλιανού Clemente Seguel και 666β του Κροάτη Stipanovic, κατόχου δύο αργυρών Ολυμπιακών μεταλλίων. Ο Παύλος αναρριχήθηκε στην κορυφή τον περασμένο Νοέμβριο, για τρίτη φοράς στην καριέρα του.
Η πρώτη ήταν από τον Οκτώβριο του 2017 έως τον Απρίλιο του 2018 και η δεύτερη από τον Μάρτιο του 2020 έως τον Μάρτιο του 2021.

Το 2022 είναι μια εξαιρετική χρονιά έως τώρα για τον Κοντίδη αφού πρόσφατα κατέκτησε ο αργυρό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Μεξικό. Αμέσως πιο πριν είχε κερδίσει το Παγκόσμιο Κύπελλο του Hyeres ενώ ήταν έκτος στο πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο της χρονιάς στη Μαγιόρκα.

«Η παγκόσμια κατάταξη είναι ουσιαστικά μια ακτινογραφία των δώδεκα τελευταίων μηνών, οι οποίοι για εμένα υπήρξαν πάρα πολύ καλοί μιας και επί συνόλου επτά αγώνων είχα δύο μετάλλια – το ένα μάλιστα χρυσό, πέντε πλασαρίσματα στο Top10 και μόλις δύο τερματισμούς εκτός 10αδας. Σε μια πολύ ανταγωνιστική κατηγορία όπως η Laser τα αποτελέσματα αυτά κρίνονται ως εξαιρετικά» σχολιάζει ο 32χρονος ιστιοπλόος του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού.
Το καλοκαίρι ο Κοντίδης θα το περάσει σε προπονητικά καμπ σε Ολλανδία και Γαλλία, προετοιμαζόμενος για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2023 και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024.

Επόμενο μεγάλο ραντεβού για φέτος το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα το Νοέμβριο.
Για το 2022 τον Παύλο Κοντίδη στηρίζουν η ΟΠΑΠ Κύπρου και η RCB Bank ως μεγάλοι χορηγοί, τον χορηγούν η Πετρολίνα και το Λεβέντειο Ίδρυμα και τον υποστηρίζουν η easyΒoat.com, το Stelios Foundation, η Alassia Newships Management και η Vita Construction.

Share This Story, Choose Your Platform!