Στο Νο1 του κόσμου ο Κοντίδης

«Αποτυπώνει τη φετινή μου πορεία και το πόσο επιτυχημένο ήταν το 2017» δηλώνει ο 27χρονος Ολυμπιονίκης, που ανέβηκε στην κορυφή της Παγκόσμιας Κατάταξης των σκαφών τύπου Laser για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Τα εξαιρετικά αποτελέσματα που έχει πετύχει μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο εξαργύρωσε τη Δευτέρα (23/10) ο Παύλος Κοντίδης, αφού η ανακοίνωση της νέας Παγκόσμιας Κατάταξης των σκαφών τύπου Laser τον βρίσκει στο Νο1, για πρώτη φορά στην καριέρα του. Ο 27χρονος ιστιοπλόος έχει 985 βαθμούς έναντι 970 του Βρετανού Nick Thompson και 949 του Γερμανού Philip Buhl, προηγούμενου… ενοίκου στο ρετιρέ.

«Αποτυπώνει την πορεία μου»

«Άλλο ένα όνειρο γίνεται φέτος πραγματικότητα. Είμαι για πρώτη φορά στην καριέρα στο Νο1 και αυτό σημαίνει πάρα πολλά για εμένα. Αποτυπώνει τη φετινή μου πορεία και το πόσο επιτυχημένο ήταν το 2017» δηλώνει από την Ιαπωνία όπου βρίσκεται ο Παύλος Κοντίδης και εξηγεί: «η βαθμολογία της Παγκόσμιας Κατάταξης προκύπτει από το άθροισμα 4-8 αγώνων των δώδεκα τελευταίων μηνών. Πρόκειται για τέσσερις αγώνες 200 βαθμών (Παγκόσμια Κύπελλα, Παγκόσμια Πρωταθλήματα) και συνήθως δύο αγώνες των 100 βαθμών ή κάποιους αγώνες των 50 βαθμών. Στο άθροισμα οι αγώνες που προσθέτεις πρέπει να δίνουν μάξιμουμ 1.000 βαθμούς».

Συνεχίζει λέγοντας πως «στους 985 βαθμούς μου μετρούν οι νίκες στα Παγκόσμια Κύπελλα σε Μελβούρνη και Hyeres, η πρώτη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Σπλιτ και η δεύτερη στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Maiami. Μετρούν επίσης το χάλκινο στο Πανευρωπαϊκό της Βαρκελώνης και η Delta Lloyd Regatta».

«Αποδεικνύει πολλά»

Μιλώντας για την σημασία του Νο1 στον κόσμο, ο Ολυμπιονίκης του Λονδίνου σημειώνει ότι «είναι πάρα πολύ σημαντικό διότι δείχνει ότι μπορώ να ανταπεξέλθω σε πολλούς και διαφορετικούς αγώνες και διαφορετικές συνθήκες. Βλέπουμε πολλούς αθλητές να είναι καλοί σε κάποιες συνθήκες, αλλά όχι σε όλες. Το ότι έχω τόσα συνεχόμενα καλά αποτελέσματα αποδεικνύει πολλά». Ο Κοντίδης λέει επίσης πως «είναι πολύ σημαντικό για εμένα να βλέπω την αναγνώριση του κόσμου διεθνώς. Ξέρω ότι είναι και πολύ μεγάλη αναγνώριση για τη χώρα μας, αφού δεν συμβαίνει κάθε μέρα η Κύπρος να βρίσκεται στο Νο1 του παγκόσμιου χάρτη».

Μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ο ιστιοπλόος του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού έχει λάβει μέρος σε έξι Παγκόσμια Κύπελλα. Η αξιοζήλευτη συγκομιδή του είναι δύο χρυσά, τρία αργυρά και μια έβδομη θέση. Το 2017 αναδείχθηκε επίσης Παγκόσμιος Πρωταθλητής στα Laser και τρίτος στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα των Laser.

Το 2017 συμμετείχε σε εννιά αγώνες. Ήταν τρεις φορές πρώτος, δυο φορές δεύτερος, ενώ έχει πλασαρίσματα στην 4η, 5η, 7η και 9η θέση.

Χορηγοί του Κοντίδη και φέτος είναι η ΟΠΑΠ Κύπρου, το Ίδρυμα Λεβέντη και η RCB Bank, ενώ στηρίζεται από το Stelios Philanthropic Foundation, την AJK Wealth Management και την Varnavas Varnava Vita Group.