Στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Enoshima ο Κοντίδης

Αρχίζει την Τρίτη (11/9) ο τελευταίος αγώνας του 2018 για τον Κύπριο Ολυμπιονίκη και δις Παγκόσμιο Πρωταθλητή.

Έναν μήνα μετά την κατάκτηση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος – για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά – ο Παύλος Κοντίδης επιστρέφει στην αγωνιστική δράση, για τον τελευταίο αγώνα του 2018. Νωρίς το πρωί της Τρίτης (11/9) ξεκινάει στην Ιαπωνία ο αγώνας των σκαφών τύπου Laser, στο πλαίσιο του πρώτου Παγκοσμίου Κυπέλλου για την αγωνιστική σεζόν 2018-19, το οποίο διεξάγεται στην Enoshima, στον ίδιο χώρο όπου σε λιγότερο από δύο χρόνια θα λάβουν χώρα οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Ο Κύπριος Ολυμπιονίκης βρίσκεται στη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου από τις 27 Αυγούστου.

«Πρωταρχικός σκοπός που είμαστε εδώ είναι για να μάθουμε όσο καλύτερα μπορούμε τις καιρικές συνθήκες, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκυο 2020, καθώς το Παγκόσμιο Κύπελλο διεξάγεται στο χώρο όπου θα γίνουν και οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Ήταν και ένας λόγος που ήρθαμε αρκετά πριν τον αγώνα. Βγάλαμε αρκετά συμπεράσματα μέχρι στιγμής, ειδικά για τους νοτιοδυτικούς ανέμους, τους οποίους μπορεί να περιμένουμε και στους Ολυμπιακούς Αγώνες, σε δύο χρόνια» δηλώνει ο Κοντίδης από την Ιαπωνία.

Σχετικά με το Παγκόσμιο Κύπελλο της Enoshima, το πρώτο της σειράς Παγκοσμίων Κυπέλλων για τη σεζόν 2018-19, ο Παύλος λέει: «η πρόγνωση μιλάει για βορειοανατολικούς ανέμους, μια κατεύθυνση που το πιο πιθανό να μην την έχουμε στην περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων. Δεν παύει από το να είναι ένας σημαντικός αγώνας, ένα Παγκόσμιο Κύπελλο. Θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό, θα δούμε τι θα βγει μέχρι το τέλος. Ανταγωνιστές είναι οι συνήθεις ύποπτοι. Σχεδόν όλοι είχαν σβήσει για λίγο τις μηχανές μετά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Άαρχους, μιας και αυτός ήταν ο μεγάλος στόχος της χρονιάς και ήταν όλοι στα κόκκινα».

Πέρσι στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ιαπωνίας, το οποίο είχε γίνει στο Gamagori, ο Κοντίδης ήταν δεύτερος. Ακολούθησαν η ενδέκατη θέση στο Μαϊάμι και η έκτη στο Hyeres εντός του 2018. Τον Οκτώβριο του 2017 είχε λάβει μέρος σε αγώνα στην Enoshima (Olympic Week), καταλαμβάνοντας την έκτη θέση.

Τον Παύλο Κοντίδη χορηγούν για το 2018 η ΟΠΑΠ Κύπρου, το Ίδρυμα Λεβέντη, η RCB Bank και η Πετρολίνα, ενώ στηρίζεται από το Easy Family of Brands, το Stelios Philanthropic Foundation και το VITA Group.