Στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Medemblik o Παύλος Κοντίδης

Στον τελευταίο του μεγάλο αγώνα πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο λαμβάνει μέρος τη βδομάδα αυτή ο Παύλος Κοντίδης, καθώς συμμετέχει στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Medemblik, στην Ολλανδία. Οι αγώνες ξεκίνησαν την Τετάρτη (02/6) με τον Κύπριο ιστιοπλόο να κερδίζει την πρώτη ιστιοδρομία και να έρχεται 13ος στη δεύτερη, για να ολοκληρώσει την ημέρα στη 10η θέση.

Είναι ο τέταρτος αγώνας για τον Κοντίδη από τον Απρίλιο σε μια προσπάθεια να επιστρέψει στην καλύτερη αγωνιστική κατάσταση μετά από απραξία αρκετών μηνών, καθώς είχε να αγωνιστεί από το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, τον Οκτώβριο του 2020.

«Όσο πιο πολλούς αγώνες»

«Στο Medemblik οι άνεμοι δεν είναι ισχυροί και δεν αναμένεται να ενταθούν σημαντικά έως το Σαββατοκύριακο παρότι ενδέχεται να δυναμώσουν κάπως. Είναι ο τελευταίος μεγάλος αγώνας πριν τους Ολυμπιακούς. Ουσιαστικά από τον Φεβρουάριο του 2020 δεν έγινε άλλος μεγάλος αγώνας εξαιτίας της πανδημίας» σημειώνει από την Ολλανδία ο Παύλος Κοντίδης.

«Ως ομάδα, το τελευταίο διάστημα επιλέξαμε να λάβουμε μέρος σε όσο πιο πολλούς αγώνες μπορούμε, για ευνόητους λόγους. Ήδη ανεβάσαμε τους ρυθμούς μας σε πολύ ικανοποιητικό επίπεδο. Έμειναν 50 μέρες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και θα είμαστε πανέτοιμοι για το μεγάλο αθλητικό ραντεβού» προσθέτει ο 31χρονος Ολυμπιονίκης του Λονδίνου.

Συμμετέχουν 62 σκάφη

Το Παγκόσμιο Κύπελλο του Medemblik είναι το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο μετά τον Ιανουάριο του 2020 καθώς τα υπόλοιπα προγραμματισμένα ματαιώθηκαν λόγω της πανδημίας, ενώ δεν είχαν προγραμματιστεί άλλα.

Στην κατηγορία Laser συμμετέχουν 62 σκάφη, ανάμεσα στα οποία δεν βρίσκονται αθλητές από Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία καθώς δεν μπορούν να ταξιδέψουν στην Ευρώπη λόγω περιοριστικών μέτρων. Θα γίνουν συνολικά τέσσερις προκριματικές ιστιοδρομίες, με τους αθλητές χωρισμένους σε δύο στόλους, ενώ θα ακολουθήσουν τέσσερις τελικές, με τον αγώνα να ολοκληρώνεται την Κυριακή (06/6).

Τον Παύλο Κοντίδη στηρίζουν για το 2021 η ΟΠΑΠ Κύπρου και η RCB Bank ως μεγάλοι χορηγοί, τον χορηγούν η Πετρολίνα και το Λεβέντειο Ίδρυμα και τον υποστηρίζουν η Vita Construction, το Stelios Foundation και η Easy Family of Brands.