Τέταρτος Ολυμπιονίκης αναδείχθηκε ο Παύλος Κοντίδης στα Laser ανδρών, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο

Τέταρτος Ολυμπιονίκης αναδείχθηκε ο Παύλος Κοντίδης στα Laser ανδρών, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Ο Κύπριος ιστοπλόος έχασε το μετάλλιο για τρεις μόλις βαθμούς ποινής. Τερμάτισε έκτος στην κούρσα των μεταλλίων και έλαβε την τέταρτη θέση στη τελική κατάταξη με 88 βαθμούς ποινής.

Ο ασημένιος Ολυμπιονίκης το 2012 στο Λονδίνο είχε εξασφαλίσει συμμετοχή στην κούρσα για τα μετάλλια όντας 4ος στη γενική κατάταξη μετά από δέκα κούρσες.

Το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο στα Laser ανδρών απέσπασε ο Αυστραλός Ματ Γουέαρν, το ασημένιο ο Κροάτης Τόντσι Στιπάνοβιτς και το χάλκινο ο Νορβηγός Χέρμαν Τόμασγκαρντ.

Π. Κοντίδης: Σαν να παίρνεις το «ξύλινο» μετάλλιο

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά την έξοδο του από τη θάλασσα ο Παύλος Κοντίδης είπε πως δεν είναι ικανοποιημένος από την 4η θέση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής, οι σκέψεις του Κοντίδη στράφηκαν και στην ακύρωσή του στην 7η ιστιοδρομία που διαμόρφωσε εν πολλοίς το τελικό αποτέλεσμα, εξέλιξη για την οποία, όπως αναφέρεται, μίλησε εκτενώς για πρώτη φορά.

«Ήταν κάτι που οι κριτές θεώρησαν ότι έκανα κάτι παράνομο. Σίγουρα έκανα κάτι που τράβηξε την προσοχή τους, αλλά οι κριτές αυτοί, δεν είναι συνέχεια μέσα στο νερό να βλέπουνε τα σκάφη ή να είναι τόσο σε τριβή με το σκάφος πως κινείται. Ειδικά φέτος με τον κορωνοϊό δεν έγιναν πολλοί αγώνες. Κάτι που για την κλάση (Laser) θεωρείται φυσιολογικό, αυτοί το θεώρησαν παράβαση, αλλά δε θα σταθώ εκεί. Σήμερα ξεκίνησα από την 4η θέση, χρειαζόμουν μια καλή κούρσα, που στο τέλος δεν κατέληξε εκεί που ήθελα», είπε συγκεκριμένα.

O Παύλος Κοντίδης παρά την απογοήτευση των πρώτων στιγμών, δήλωσε σε όλους ότι θα βρίσκεται στο Παρίσι σε τρία χρόνια για να διεκδικήσει ακόμη μια φορά ένα Ολυμπιακό μετάλλιο και τίποτα λιγότερο.

Η ΚΟΕ αναφέρει στην ανακοίνωσή της πως ο μεγάλος στόχος για τον Παύλο Κοντίδη να κατακτήσει ένα δεύτερο Ολυμπιακό μετάλλιο δεν κατέστη εφικτός.

Ύστερα από μεγάλη προσπάθεια στη “Medal Race” της κατηγορίας Laser, αναφέρει, ολοκλήρωσε τον αγώνα της 1ης Αυγούστου στην 6η θέση και ταυτόχρονα την οκτώ ημερών και έντεκα ιστιοδρομιών προσπάθεια του στην 4η θέση της γενικής κατάταξης με 88 βαθμούς ποινής.

Τρεις περισσότερους από όσους θα του έδιναν το χάλκινο μετάλλιο και έξι περισσότερους από το αργυρό.

Έτσι ο Παύλος Κοντίδης ολοκλήρωσε τις τέσσερις μέχρι στιγμής Ολυμπιακές του συμμετοχές. Στο Πεκίνο το 2008 πήρε την 11η θέση, στο Λονδίνο το 2012 τη δεύτερη στο Ρίο το 2016 την 7η και στο Τόκυο το 2020 την 4η.