Τελευταία μεγάλη μάχη του 2022 για τον Κοντίδη

Την προσπάθειά του στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Hyeres ξεκινάει ο Παύλος Κοντίδης την Τετάρτη (16/11). Πρόκειται για τον τελευταίο αγώνα της χρονιάς και ο Κύπριος ιστιοπλόος θέλει, στην γαλλική πόλη που βρίσκεται στις ακτές της Μεσογείου, να ολοκληρώσει με τον καλύτερο τρόπο το 2022, έχοντας ήδη μια θέση δεύτερο από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Μεξικό και την πρωτιά στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Hyeres νωρίτερα φέτος, ενώ ήταν έκτος στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Μαγιόρκα.

O 32χρονος ιστιοπλόος είχε αναδειχθεί Πρωταθλητής Ευρώπης το 2018, σε γαλλικά μάλιστα ύδατα, καθώς η διοργάνωση τότε είχε γίνει στη La Rochelle, πόλη που βρίσκεται στα νοτιοδυτικά της Γαλλίας, περίπου εννέα ώρες οδικώς από το Hyeres, όπου θα γίνει το φετινό Πανευρωπαϊκό.

Ανάμεσα στους περίπου 180 αθλητές που δήλωσαν συμμετοχή για το βρίσκονται όλα τα μεγάλα ονόματα του αθλήματος, όπως ο Γάλλος Παγκόσμιος Πρωταθλητής Jean Baptiste Bernaz, o Άγγλος Πρωταθλητής Ευρώπης Michael Beckett και ο Αυστραλός Χρυσός Ολυμπιονίκης στο Τόκιο, Matthew Wearn – αθλητές εκτός Ευρώπης μετέχουν στην ανοικτή κατηγορία.

Οι συμμετέχοντες θα χωριστούν σε τρία γκρουπ, με τον αγώνα να περιλαμβάνει δώδεκα ιστιοδρομίες. Τις πρώτες τρεις ημέρες θα γίνουν τα προκριματικά και άλλες τρεις ημέρες θα πραγματοποιηθούν τα τελικά. Κούρσα μεταλλίων δεν υπάρχει. Κάθε αθλητής διατηρεί το δικαίωμα να «πετάξει» δύο από τις ιστιοδρομίες του στις οποίες είχε τα χειρότερα αποτελέσματα. Η μία από τις διαγραφές θα πρέπει να αφορά κούρσα στα τελικά.

Τελευταία ημέρα αγώνων είναι η Δευτέρα (21/11).

« Δουλέψαμε εντατικά »

Ο Κύπριος Αργυρός Ολυμπιονίκης του «Λονδίνο 2012» επέστρεψε από τις αρχές της περασμένης εβδομάδας στο Hyeres, όπου στα τέλη του Οκτωβρίου συμμετείχε στο γαλλικό πρωτάθλημα Laser καταλαμβάνοντας την 11η θέση, και προετοιμάστηκε κατάλληλα για τη νέα πρόκληση που βρίσκεται ενώπιον του. Την Δευτέρα (14/11) ολοκλήρωσε την προετοιμασία του. «Δουλέψαμε εντατικά το τελευταίο διάστημα και ανυπομονώ να ξεκινήσουν οι κούρσες, να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό, στοχεύοντας μέρα με τη μέρα, ιστιοδρομία με ιστιοδρομία μέχρι το τέλος» δηλώνει ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2017 και του 2018.

Τον Παύλο Κοντίδη στηρίζουν η ΟΠΑΠ Κύπρου και η RCB Bank ως μεγάλοι χορηγοί, τον χορηγούν η Πετρολίνα, το Λεβέντειο Ίδρυμα και το Υφυπουργείο Τουρισμού και τον υποστηρίζουν η Quadcode, η Vita Construction, το Stelios Foundation, η Easy Family of Brands, η Alassia Newships Management και η Devoti Sailing ως επίσημος προμηθευτής του σκάφους.