Τον τίτλο του Πρωταθλητής Ευρώπης υπερασπίζεται ο Κοντίδης στο Πόρτο

Ξεκίνησε τη Δευτέρα (20/5) το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Laser.

Τον τίτλο του Πρωταθλητή Ευρώπης που κατέκτησε πέρσι στο La Rochelle υπερασπίζεται ο Παύλος Κοντίδης στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα των σκαφών τύπου Laser που διεξάγεται στο Πόρτο. Πριν την έναρξη των αγώνων είχε ανακοινωθεί πως τα σκάφη Laser θα παραμείνουν στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων και για το Παρίσι 2024 και προς το παρόν δεν θα αντικατασταθούν από πανομοιότυπα, όπως είχε συζητηθεί στις αρχές του έτους.

Μετά τις δύο πρώτες ιστιοδρομίες ο Κοντίδης είναι 43ος μετά από μια 11η και μια 21η θέση τη Δευτέρα (20/5), όπου έπνεαν πολύ ασθενείς άνεμοι οι οποίοι προβλέπεται να ενταθούν τις επόμενες ημέρες. Πριν την εκκίνηση ο Κοντίδης είχε πει: «είμαι σε πολύ καλή κατάσταση. Θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό και θα δούμε στο τέλος που θα βρίσκομαι».

Στον αγώνα μετέχουν 162 ιστιοπλόοι από όλο τον κόσμο αφού πέραν από το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα παράλληλα διεξάγεται και ανοικτή κατηγορία. Τις πρώτες τρεις ημέρες διεξάγονται προκριματικές ιστιοδρομίες και οι τρεις επόμενες οι τελικές. Την πρώτη θέση με 5 βαθμούς ποινής μοιράζονται τέσσερις αθλητές: Buhl (Γερμανία), Blanco (Ισπανία), Broekhuizen (Ολλανδία) και Lynch (Ιρλανδία).