Χάλκινος ο Κοντίδης στο Test Event των Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024»

Ένα μετάλλιο που έλειπε από την τεράστια συλλογή του, αυτό του Test Event των Ολυμπιακών Αγώνων, κατέκτησε ο Σάββατο (15/7) ο Παύλος Κοντίδης. Μετά από έναν πολύ καλό αγώνα που διήρκεσε όλη τη βδομάδα, ο Κύπριος ιστιοπλόος κατέκτησε ο χάλκινο μετάλλιο στο Προολυμπιακό που διεξήχθη στα νερά της Μασσαλίας, εκεί που ακριβώς σε έναν χρόνο (28 Ιουλίου – 8 Αυγούστου 2024) θα διεξαχθούν τα αγωνίσματα της ιστιοπλοΐας των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο Κοντίδης ανέβηκε στο βάθρο χάρη στην 3η θέση στην κούρσα μεταλλίων, αφού έως τη 10η ιστιοδρομία ήταν 4ος. Πρώτος τερμάτισε ο Χρυσός Ολυμπιονίκης του «Τόκυο 2020» Matt Wearn που κέρδισε την κούρσα μεταλλίων, ξεπερνώντας το Βρετανό Michael Beckett.

 

Πλέον όλη η προσοχή για τον Κοντίδη στρέφεται στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας της Χάγης τον προσεχή μήνα όπου τα αγωνίσματα Laser (ILCA) θα διεξαχθούν 13-20 Αυγούστου. Στη Χάγη θα δοθούν και οι πρώτες Ολυμπιακές προκρίσεις.

 

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας διεξάγεται μια φορά κάθε τέσσερα χρόνια και σε αυτό συμμετέχουν όλες οι Ολυμπιακές κατηγορίες. Στη Χάγη επρόκειτο να γίνει το 2022 αλλά μετατέθηκε για έναν χρόνο λόγω της πανδημίας. Το προηγούμενο έγινε το 2018 και το είχε κερδίσει ο Κοντίδης!

«Βγάλαμε χρήσιμα συμπεράσματα»

 «Είμαι χαρούμενος με το χάλκινο. Ήταν δύσκολη βδομάδα. Τόσο ο Αυστραλός όσο και ο Βρετανός έκαναν πολύ καλό αγώνα. Αντιμετωπίσαμε όλων των ειδών τις συνθήκες αυτή τη βδομάδα. Και πολύ αέρα και πιο λίγο αέρα και νοτιοανατολικούς και νοτιοδυτικούς και νότιους ανέμους και δυτικούς και βορειοδυτικούς, που οι βασικές κατηγορίες ανέμων που μπορεί να έχουμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Βγάλαμε χρήσιμα συμπεράσματα σε θέματα στρατηγικής και άλλα. Υπάρχουν μικρά περιθώρια βελτίωσης και θα τα βελτιώσουμε μέχρι του χρόνου» δηλώνει από τη Μασσαλία ο Κοντίδης.

«Είμαι πολύ ευχαριστημένος που ήρθε αυτό το αποτέλεσμα στα Ολυμπιακά νερά. Παρότι είχα δύσκολες προπονήσεις στα προπονητικά καμπ που προηγήθηκαν, εντούτοις, κατάφερα να διεκδικώ μετάλλιο ως το τέλος και να το κερδίσω. Η κούρσα μεταλλίων ήταν δύσκολη αλλά κατάφερα να είμαι μπροστά και πιστεύω ότι τόσο στο επερχόμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα όσο και στους Ολυμπιακούς Αγώνες θα είμαι ακόμα καλύτερος» προσθέτει ο 33χρονος ιστιοπλόος του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού.

 

Ενδεικτικό του πολύ καλού αγώνα που έκανε ο Κοντίδης ήταν πως σε όλες τις ιστιοδρομίες ήταν στο Top10 με εξαίρεση την πρώτη.

 

Ο αγώνας ήταν μια πραγματική προσομοίωση των Ολυμπιακών Αγώνων με μόνο ένα σκάφος από κάθε χώρα και με πλήρη λειτουργία των συστημάτων αποτελεσμάτων. Συμμετείχαν και οι δέκα Ολυμπιακές κατηγορίες σε Άνδρες και Γυναίκες.

Οι κούρσες της κατηγορία Laser (ILCA) στο πλαίσιο των Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024» πιθανότατα θα γίνουν 1-6 Αυγούστου 2024 στη Μαρίνα της Μασσαλίας.

Τον Παύλο Κοντίδη στηρίζει διαχρονικά η ΟΠΑΠ Κύπρου ενώ τον χορηγούν το Υφυπουργείο Τουρισμού, η Finstella, το Ίδρυμα Λεβέντη, η Πετρολίνα και η Quadcode ενώ τον στηρίζουν Alassia NewShips Management, easyBoat.com, Stelios Philanthropic Foundation και VITA Construction.