«Ψυχολογική ένεση ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων»

Μιλώντας μετά την απονομή, με το χρυσό στο λαιμό, η Παύλος Κοντίδης ανέδειξε τη σημασία της νίκης στην Enoshima.

Δεν έγινε τελικά η κούρσα μεταλλίων της Κυριακής (01/9) λόγω άπνοιας στην Enoshima, οπότε τα αποτελέσματα μετά τις δέκα ιστιοδρομίες δεν άλλαξαν. Όχι πως είχε κάποια σημασία για τον Παύλο Κοντίδη, ο οποίος είχε εξασφαλισμένο το χρυσό από το Σάββατο (31/8), έχοντας κάνει έναν τρομερό αγώνα.

«Είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος και χαρούμενος που κατάφερα να κερδίσω το χρυσό χωρίς να πρέπει να αγωνιστώ την τελευταία ημέρα και επίσης από το πόσο σταθερός ήμουν στις ιστιοδρομίες μου, όλη αυτή τη βδομάδα» δήλωσε ο 29χρονος Ολυμπιονίκης, αμέσως μετά την απονομή και το καθιερωμένο μπάνιο με τη σαμπάνια.

«Αυτό το καλοκαίρι ήταν πάρα πολύ σημαντικό διότι περάσαμε πάρα πολλές ημέρες, εδώ στην Enoshima. Είδαμε πάρα πολλές καιρικές συνθήκες. Βγάλαμε πάρα πολλά συμπεράσματα, τα οποία είδαμε στους αγώνες, στην πράξη. Όταν κερδίζεις έχοντας βγάλει αυτά τα συμπεράσματα, είναι πολύ σημαντικό ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων και μια πολύ δυνατή ψυχολογική ένεση» πρόσθεσε ο ιστιοπλόος του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού.

Ήταν το τρίτο Παγκόσμιο Κύπελλο της καριέρας του μετά τη Μελβούρνη το 2016 και το Hyeres του 2017. Ήταν παράλληλα ο τελευταίος του αγώνας για το 2019, χρονιά κατά την οποία πέρασε 60 ημέρες στην Ιαπωνία, γνωρίζοντας καλύτερα τις συνθήκες που θα επικρατούν του χρόνου, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο 2020, όπου τα αγωνίσματα ιστιοπλοΐας θα λάβουν χώρα στην Enoshima.

Ο Παύλος Κοντίδης είναι Brand Ambassador της Ayia Napa Marina ενώ τον χορηγούν και για το 2019 η ΟΠΑΠ Κύπρου, το Ίδρυμα Λεβέντη, η RCB Bank και η Πετρολίνα. Στηρίζεται από το Easy Family of Brands, το Stelios Philanthropic Foundation και το VITA Group.