12ος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βαρκελώνης

Στη 12η θέση ολοκλήρωσε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα των σκαφών τύπου Laser ο Παύλος Κοντίδης, καθώς οι ισχυροί άνεμοι, ο ψηλός κυματισμός και οι βροχές στη Βαρκελώνη δεν επέτρεψαν τη διεξαγωγή των τριών τελευταίων ιστιοδρομιών που θα γίνονταν την Τετάρτη (10/11). Ο 31χρονος Ολυμπιονίκης και Νο1 στον κόσμο αυτή τη στιγμή, ήταν 12ος και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2020. Παγκόσμιος πρωταθλητής στέφθηκε ο Νεοζηλανδός Saunders, με δεύτερο τον Ιρλανδό Lynch και τρίτο τον Tonci Stipanovic.

Γενικώς δεν ήταν καλός αγώνας καθώς κούρσες έγιναν μόνο τις τρεις από τις έξι ημέρες, λόγω των καιρικών συνθηκών. Σε δύο ημέρες έγιναν οι πέντε (από τις έξι) προκριματικές ιστιοδρομίες και στη μία μέρα οι τρεις (από τις έξι) τελικές ιστιοδρομίες. Αυτή η μοναδική ημέρα τελικών ήταν και η καταστροφική για τον Κοντίδη αφού από την 5η θέση έπεσε στην 12η που ήταν και η τελική.

«Ήταν ο τελευταίος μας αγώνας για φέτος. Θα κάνουμε μια μεγάλη ανασκόπηση τόσο της τελευταίας χρονιάς όσο και της 5ετίας. Σίγουρα τα δύο τελευταία αποτελέσματα στο Πανευρωπαϊκό και στο Παγκόσμιο μας προβληματίζουν και πρέπει να βρούμε τι πήγε λάθος» δηλώνει από τη Βαρκελώνη ο Κύπριος ιστιοπλόος και συνεχίζει: «δεν πρέπει να υποτιμούμαι τη σωματική κόπωση καθώς όσο και να θέλεις, κάποιες φορές είναι δύσκολο ο οργανισμός να ανταποκριθεί στο 100%. Και, κακά τα ψέματα, δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα να είσαι σε φόρμα τον Αύγουστο και να βρεθείς ξανά σε φόρμα Οκτώβριο – Νοέμβριο».

Ο Κοντίδης επιστρέφει στην Κύπρο την Πέμπτη (11/11) και θα ξεκουραστεί για 3-4 βδομάδες πριν μπει και επισήμως στον επόμενο Ολυμπιακό κύκλο με την έναρξη της προετοιμασίας του στις αρχές Δεκεμβρίου. Ο επόμενος μεγάλος αγώνας είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Laser του προσεχή Μάϊου στο Μεξικό.

Τον Παύλο Κοντίδη στηρίζουν για το 2021 η ΟΠΑΠ Κύπρου και η RCB Bank ως μεγάλοι χορηγοί, τον χορηγούν η Πετρολίνα και το Λεβέντειο Ίδρυμα και τον υποστηρίζουν η Vita Construction, το Stelios Foundation και η Easy Family of Brands.