16ος ο Κοντίδης στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Medemblik

Δεν πήγε… πρίμα το Παγκόσμιο Κύπελλο του Medemblik για τον Παύλο Κοντίδη. Ο Κύπριος ιστιοπλόος τερμάτισε 16ος στον αγώνα παρότι είχε μπει από την πέμπτη θέση στις πέντε τελικές ιστιοδρομίες. Όπως φανερώνουν και τα πλασαρίσματά του, ξεκίνησε καλά όμως στη συνέχεια οπισθοχώρησε για να βρεθεί βαθμιαία εκτός 10αδας. Στην τελευταία κούρσα που έγινε την Κυριακή (06/6) ήταν 7ος. Οι τέσσερις ιστιοδρομίες που έγιναν Παρασκευή και Σάββατο ήταν καταστροφικές για την προσπάθεια του Κύπριου Ολυμπιονίκη.

«Δεν αντιμετώπισα κάποιο πρόβλημα. Ήταν καθαρά θέμα επιλογών που δεν μου βγήκαν στον αγώνα» δηλώνει λακωνικά από την Ολλανδία ο 31χρονος ιστιοπλόος του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού.

Πλέον η ομάδα με την οποία προπονείται ο Κοντίδης επιστρέφει στη βάση της στο Σπλιτ για το τελικό στάδιο προετοιμασίας πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Σε έναν μήνα από τώρα θα είναι στην Κύπρο και στις 12 Ιουλίου αναχωρεί για την Ιαπωνία. Άλλος αγώνας μέχρι το μεγάλο αθλητικό ραντεβού δεν υπάρχει.

Στο Medemblik έγινε το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο μετά από σχεδόν ενάμιση χρόνο. Στα Laser κέρδισε ο Βρετανός Chiavarini με δεύτερο τον Ισπανό Rodriguez Perez και τρίτο τον Κροάτη Jurisic.

Τον Παύλο Κοντίδη στηρίζουν για το 2021 η ΟΠΑΠ Κύπρου και η RCB Bank ως μεγάλοι χορηγοί, τον χορηγούν η Πετρολίνα και το Λεβέντειο Ίδρυμα και τον υποστηρίζουν η Vita Construction, το Stelios Foundation και η Easy Family of Brands.