Ολοκληρώθηκε η δεύτερη περίοδος για συμμετοχή στo #TowardsParis

Ολοκληρώθηκε η παραλαβή των αιτήσεων που αφορά τη συμμετοχή αθλητών και αθλητριών στο #TowardsParis, το πρόγραμμα αθλητικής ευθύνης του Παύλου Κοντίδη και το επόμενο διάστημα θα γνωστοποιηθούν οι επιλογές για το ποιοι θα συμμετάσχουν σε αυτό.

Το εν λόγω πρόγραμμα έχει σκοπό την επιχορήγηση αθλητών/τριων που έχουν προοπτική να ενισχύσουν την κυπριακή Ολυμπιακή ομάδα στους επερχόμενους Ολυμπιακούς και Παρα-Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024». Μεγάλος στόχος σαφώς να υπάρχει η όσον το δυνατόν μεγαλύτερη εκπροσώπηση της Κύπρου στην πιο σημαντική αθλητική διοργάνωση του πλανήτη.

Οι αθλητές που θα επιλεχθούν από την ειδική επιτροπή του #TowardsParis θα προστεθούν στους αθλητές/τριες που ήδη από τον Δεκέμβριο του 2022 έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα. Ο λόγος για τους Μαριλένα Μακρή (Ιστιοπλοΐα), Νικόλα Αντωνίου (Κολύμβηση), Γιώργο Μπατζαρασβίλι (Τζούντο), Αναστασία Ελευθερίου (Σκοποβολή-Σκητ), Ανδρέα Δουλαππά (Παρα-τρίαθλο), Ευάγγελο Χαραλάμπους (Taekwondo) και Αλέξανδρο Ζησιμίδη (Κωπηλασία).

Το #TowardsParis αποτελεί συνέχεια του πετυχημένου προγράμματος #TowardsΤοkyo, κατά το οποίο δόθηκε βοήθεια σε πέντε αθλητές/τριες, οι τρεις εκ των οποίων (Μαριλένα Μακρή, Νατάσα Λάππα, Άντρη Χριστοφόρου) πέτυχαν να λάβουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Για τους σκοπούς της κάλυψης των αναγκών του προγράμματος σημαντική είναι η στήριξη των χορηγών και υποστηρικτών του Παύλου Κοντίδη. Από εκεί και πέρα, έσοδα προκύπτουν από τις πωλήσεις των επίσημων προϊόντων του Αργυρού Ολυμπιονίκη στο Λονδίνο το 2012, τα οποία είναι διαθέσιμα στο pksailingshop.com, μέσα από τη συνεργασία του με το κατάστημα https://tshirtjunkies.co, που έχει αποποιηθεί οποιαδήποτε κέρδος. Το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν και περαιτέρω ενέργειες για ενίσχυση του προγράμματος.

Το πρόγραμμα στηρίζουν η ΟΠΑΠ Κύπρου, διαχρονικός χορηγός του Παύλου Κοντίδη, η Finstella, το Υφυπουργείο Τουρισμού, το Ίδρυμα Λεβέντη, η Πετρολίνα, η easyBoat.com, το Stelios Philanthropic Foundation, η Alassia NewShips Management, η Quadcode και η VITA Construction.